Читај ми!

Невреме захватило Србију

Јако невреме и град праћено олујним ветром, захватило је вечерас Крушевац, Ниш и ужички крај. Пет особа повређено је у Крушевцу када се срушио шатор на градском вашару. Противградне станице дејствовале су у више наврата, али је град ипак оштетио аутомобиле, кровове и уништио усеве.

Услед јаког невремена у Крушевцу, око 21 сат срушио се шатор на градском вашару и том приликом лакше је повређено пет особа.

Како јавља дописник РТС-а, Улица Цара Лазара у том граду није била проходна за саобраћај готово пола сата, а више од 150 грађана, који живе углавном у нижим деловима града, пријавили су да им је вода ушла у подруме.

Град величине кокошијег јајета падао је вечерас на подручју Лучана, Ивањице, Ариља и Ужица и причинио материјалну штету. 

Радарски центар у Ужицу дејствовао је пуна два сата на територијама седам општина златиборског и две општине моравичког округа.

Према речима дописника РТС-а из Ужица на Златибору и у општини Ариље падао је град величине јајета који је уништио воћњаке и причинио материјалну штету на аутомобилима и крововима кућа.

Према првим информацијама, највећу штету претрпела су насеља Вучковица, Лиса, Миросавци и Ариље.

Око 21.45 и Ниш је захватило јако невреме које трајало око пола сата.

Обилне падавине је повремено пратио и град величине ораха. У центру за обавештавање и узбуњивање у Нишу, нашем репортеру је речено да је деловала противградна одбрана и да се прикупљају подаци о евентуалној штети.

За само сат, температура у Нишу пала је за 10 степени.

Начелник сектора за ванредне ситуације Предраг Марић изјавио је да је у Ужицу, Ариљу и Крушевцу испаљено је 130 противградних ракета и да их за сада има довољно.

број коментара 75 Пошаљи коментар
(недеља, 26. јун 2011, 17:07) - anonymous [нерегистровани]

komentar

jeste brate ispaljeno u selu Nabrdje 2 kom u Suvaji 2 kom je samo tolko imali unazad par meseci jer ko vidi radnika i seljaka

(субота, 25. јун 2011, 22:15) - anonymous [нерегистровани]

Bicu tado svedok

ZAISTAS NISE DELOVALE PROTIVGRADNE RAKETE! Danas predsednik grada Krusevca izjavljuje na RTK da je ispaljeno 150 protivgradnih raketa, ili vise ,a i Vas izvestac G.M. takodje je cini mi se ,nisam siguran ZO IZJAVILA ZA VAS DNEVNIK!

(субота, 25. јун 2011, 15:37) - anonymous [нерегистровани]

Vuckovica

Kod Guce.

(субота, 25. јун 2011, 14:44) - "Uteha" [нерегистровани]

Vazno je da smo...

ustedeli tolike rakete!

(субота, 25. јун 2011, 10:39) - hjgjdfb [нерегистровани]

Da li je tako

Da bi neko pricao i pisao o necemu mora da vlada tematikom a ne sa prackama da docekujemo supercelijske procese. Svaka cast ljudima koji su se borili protiv nevremena , ali ocigkedno da to nije bilo dovoljno jer je sistem nespreman i nema podrsku za veca dela. Koliko ima stanica bez raketa, koliko je trebalo ispaliti i da li je dovoljna zaliha? Sa druge strane putanja gde je bilo nevreme duga je 275 km, sirina pojasa zahvacen nevremenom nije mali pa sami racunajte. Holjadu ipo ili nekoliko stotina hiljada hektara ostecene povrsine.

(субота, 25. јун 2011, 09:15) - anonymous [нерегистровани]

grad

Kolko je sati pado grad

(субота, 25. јун 2011, 09:08) - anonymous [нерегистровани]

LAŽU

Protivgradna u Nišu nije uopšte dejstvovala, a svakom i totalnom laiku je bilo jasno da kada se susretnu dva fronta sa tolikom razlikom u temperaturi mora da "raspali" grad. Ali u Nišu je to jedino što je raspaljivalo, grad, kiša kao luda i užasno jak vetar iz pravca Nišave, ali protivgradna je ćutala !!!!

(субота, 25. јун 2011, 08:59) - ljiljna karalic [нерегистровани]

katastrofa

strasno za te ljudi cele godine su mukotrpno radili i ostali bez igde icega

(субота, 25. јун 2011, 08:40) - senator [нерегистровани]

Kraljevo

U Kraljevu je bilo ok, dejstvovala je protivgradna odbrana i nije bilo grada, samo malo jača kiša. A kad već mnogi pitaju zašto protivgradne stanice nisu dejstvovale u pojedinim delovima Srbije, za to već nisu direktno krive opstinske vlasti već državna vlast koja je dala nebo za prolaz medjunarodnim komercijalnim letovima tako da zastita od grada ne može da funkcioniše.

(субота, 25. јун 2011, 08:32) - anonymous [нерегистровани]

grad

Ne boj se, ima hrane koliko hoces sa juga srbije, vi iz KS ste bre uvek gladni i zedni