Протест комби превозника

Комби превозници протестовали у Београду, Нишу и Новом Саду са захтевом да држава укине порез на луксуз за ту категорију возила.

Више од 300 комби превозника одржали су протестне вожње у Београду, Новом Саду и Нишу, захтевајући укидање плаћања таксе на луксуз за ту категорију возила.

"Данас је истекао 15. дан од када су нам рекли да ће се укидање такси на луксуз разматрати, али још ништа није урађено", рекао је агенцији Бета председник Удружења комби возила Србије Игор Љубинковић.

"Влада Србије ће највероватније вечерас имати седницу на којој ће бити разматран начин да се за комби превознике реши питање плаћања такси приликом регистрације возила", рекао је Љубинковић.

У протестној вожњи у Београду учествовало је више од 200 незадовољних комби превозника, у Новом Саду око 80, а у Нишу око 30.

Агенцији Бета је у Удружењу речено да до сада није званично предложено укидање пореза на луксуз, иако је, по договору са Министарством финансија, то требало да буде учињено до данас.

У Србији је регистровано 93.000 комби возила која, по тврдњи Удружења, чине кичму месног и међумесног теретног транспорта.

Држава је од 1. јануара увела порез на сва теретна возила укупне масе до 3,5 тоне, да би "доскочила" власницима џипова који су, да би избегли плаћање пореза на луксуз, своја возила регистровали као теретна.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(петак, 11. феб 2011, 20:28) - anonymous [нерегистровани]

Jadno i bedno

Samo jos dusu uzeti jadnom Srpskom narodu.

(петак, 11. феб 2011, 17:23) - aleksandar [нерегистровани]

protest

Dobar potez.Cekamo odgovor, a ako ga ne bude u iduci petak ponovo.