Читај ми!

Српске математичарке друге у Европи

На математичкој олимипијади за девојке, екипа Србије постигла изванредан успех и освојила четири медаље - две златне, једну сребрну и једну бронзану. Екипно, младе математичарке освојиле друго место.

Ученица гимназије "Светозар Марковић" из Ниша Анђела Шарковић и Богдана Јелић, ученица 4. разреда Математичке гимназије освојиле су златне медаље, саопштено је из београдске Математичке гиманзије.

Маријана Вујадиновић, ученица 4. разреда Математичке гимназије добитиник је сребрне медаље, док је ученица гимназије „Јован Јовановић. Змај" из Новог Сада, Кристина Силађи освојила бронзану медаљу.

У пратњи ученица су били лидери репрезентације Марија Јелић и Милош Стојаковић.

Такмичење у белоруској претоници Минску окупило је ученице из 23 земље, међу којима су Белгија, Француска, Велика Британија, Румунија, Италија.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(недеља, 19. апр 2015, 03:31) - anonymous [нерегистровани]

Bravo!

Lepa vest. Svaka cast na uspehu.

(недеља, 19. апр 2015, 00:15) - anonymous [нерегистровани]

Svaka cast

Zasluzile ste svecani docek, prijem kod predsednika i premijera, stipendiju, i najbolje uslove za buduci rad i skolovanje.Svaka ozbiljna drzava bi ispostovala bar ovaj minimum zahvalnosti za vas rad rezultat i talent. Licno vam cestitam iz sveg srca i zelim ako docekam te godine da cujem vasa imena kao imena vrhunskih strucnjaka i naucnika priznatih u celom svetu Hvala vam u ime cele Srbije koja je danas ponosna na vas.

(субота, 18. апр 2015, 23:13) - anonymous [нерегистровани]

Ko je prvi...

Ukrajina je prva - uprkos ratu!

(субота, 18. апр 2015, 21:33) - anonymous [нерегистровани]

Ko je prvi?

Cestitka srpskim devojcicama !

Ali ko je prvi?

(субота, 18. апр 2015, 21:15) - anonymous [нерегистровани]

Iskrene cestitke

Hvala, drzava Srbija vas treba podrzati vi ste nas ponos