Читај ми!

Косјерић, одсечено 140 домаћинстава

После невремена које је захватило Косјерић, 140 домаћинстава је одсечено. Због тога је проглашена ванредна ситуација у две месне заједнице, Сечи Реци и Годечеву, где је и највећа штета.

Породица Николић је други пут ове године била принуђена да евакуише децу, јер је Сечица поново потопила њихово домаћинство.

"Ништа не би било да је речно корито прочишћено. Пале су јове, људи нису хтели да их склоне. Ударила, просекла тамо реку и диркетно матица променила ток. Река је дошла до међе", каже Мика Николић из Сече Реке.

Бујични потоци и речице однели су десетине путева, а одсечено је неколико заселака у месној заједници Годечево.

Мала река је поново направила велики проблем, па су, као и у мају, од света остала одсечена 32 домаћинства овог дела општине Косјерић.

До одсечених домаћинстава се може једино тешком механизацијом. Али и њу би могло да угрози неконтролисано растиње.

"И тај људски немар нас кошта не само у Косјерићу него и у целој Србији", каже Милијан Стојанић, председник Општине Косјерић.

Укупно је одсечено око 140 домаћинстава, а међу њима и она којима је потребна медицинска нега.

"Има болесних у засеоку Градник, има болесних у засеоку Благојевићи, верујте да до њих, као и што видите, нема куда да се дође", тврди Драган Тошић, председник Месне заједнице Годечево.

Док чекају да путеви постану проходни, мештани су сами почели да рашчишћавају. Међутим, ни кад отклоне ове последице, неће бити безбедни од нових падавина и могућих клизишта.

број коментара 0 Пошаљи коментар