Читај ми!

Медаље за младе научнике

Још један велики успех талената из Србије у знању и науци. Шесточлана екипа освојила две сребрне и четири бронзане медаље на Међународној јуниорској научној олимпијади у Јужноафричкој Републици.

На 8. Међународној јуниорској научној олимпијади у Дурбану у Јужноафричкој Републици шесточлана екипа из Србије освојила је шест медаља, две сребрне и четири бронзане, у такмичењима из физике, биологије и хемије.

Олимпијада је трајала од 1. до 10. децембра у конкуренцији учесника из 50 земаља.

Сребрне медаље за националну екипу Србије освојили су Маријана Вујадиновић, ученица првог разреда Математичке гимназије, као и Лука Бојовић, ученик другог разреда, такође, Математичке гимназије у Београду. Из истог разреда је и освајач бронзане медаље, Максим Стокић.

Бронзане медаље освoјили су и Ирена Ђорђевић и Анђела Шарковић из Гимназије "Светозар Марковић" у Нишу и Стефан Веља, ученик гимназије "Јован Јовановић Змај" у Новом Саду.

Наша јуниорска научна репрезентација, окићена медаљама, на београдски аеродром би требало да стигне у понедељак, најавио је директор Математичке гимназије Срђан Огњановић.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(недеља, 11. дец 2011, 15:24) - А.М. [нерегистровани]

све честитке!

Браво за ученике и професоре! Ви и слични вама сте будућност, понос и нада Србије.

(недеља, 11. дец 2011, 10:36) - anonymous [нерегистровани]

odlicno....

svaka cast...Srbija