Читај ми!

Словенија и Аустрија затварају границе

На основу договора земаља Шенгена, Србија је обавештена да ће доћи до затварања граница Словеније и Аустрије. Хрватска разматра затварање своје границе, што је већ данас најавила и Македонија.

Како РТС сазнаје, по повратку премијера Вучића из Бујановца и Прешева, у уторак око 21 сат биће одржана још једна седница Бироа за координацију служби безбедности. На тој седници ће се разматрати став Србије о том питању.

Министар спољних послова Словеније Карл Ерјавец рекао је у Бриселу да, после напада у Паризу, очекује нове, одлучније мере за управљање приливом избеглица.

Ерјавец је, после састанка министара спољних послова ЕУ, рекао да су миграције и тероризам две различите теме које су, нажалост, испреплетане, имајући у виду да се сумња да је један од нападача у Паризу прешао пут од Грчке до Француске са избеглицама.

Француска ће у петак затражити да Европа уведе хитну унутрашњу контролу граница и привремену суспензију Шенгенског споразума, позива се на дипломатске изворе британски Телеграф. 

Како су саопштиле македонске власти, почело је рашчишћавање земљишта код Ђевђелије због евентуалног постављања жичане ограде, која ће, како тврде, служити за ограничавање броја миграната који могу да уђу у њихову земљу. Ако затреба, војска би у року од осам сати могла да подигне зид.

Упркос најновијим догађајима, министарства унутрашњих послова Словеније и Аустрије демантовала су да има промена режима на њиховим границама. 

број коментара 28 Пошаљи коментар
(уторак, 17. нов 2015, 09:44) - anonymous [нерегистровани]

pamet u glavu

Samo da se ne pravimo previse pametni i humani pa posle da cupamo kosu sa glave... Ozbiljne drzave se zatvaraju...

(уторак, 17. нов 2015, 09:24) - anonymous [нерегистровани]

Uzas

Celom svetu EU decenijama prodaje price o ljudskim pravima, demokratiji, humanosti......EU se na prvi problem pocela raspadati, pokazivati svoje pravo lice, sve clanice odmah pocele sa nacionalizmom, sve same zice i ograde na granicama. Zar je to ono cemu mi tezimo, zar je to neka unija koja zasluzuje zrtvovanje svega naseg da bi bili primljeni. Sami sebe urusavaju, sami sebe ce ugusiti. Svako se okrece samo sebi, nema sloge, nema niceg od onog na cemu je i nastala EU.

(уторак, 17. нов 2015, 09:16) - anonymous [нерегистровани]

od kad to

Juce oko 22,30 sam iz SLO u Austriju stigao bez problema.
U nedelju, kad sam isao za LJ, sam u SLO usao isto bez zadrzavanja(kontrole), iako je u suprotnom smeru na granici bila kolona duga oko 2.km

(уторак, 17. нов 2015, 09:09) - anonymous [нерегистровани]

Srbi uvek poslednji shvate...

Srbi kroz istoriju uvek poslednji shvate kako stoje stvari. Pa im se to na kraju obije o glavu i izgine barem 60% stanovnistva. Kratka pamet ili malo pameti, nesto jeste.

(уторак, 17. нов 2015, 08:53) - slavko [нерегистровани]

Sozialamt

je jedino mesto gde se oni osečaju sigurni. Nisu to nikakve izbeglice nego obični ekonomski migranti. Oni koji stvarno trebaju pomoč ostali su u Siriji jer su presiromašni i preponosni da krenu na put. Onda slede oni koji su nekako pobegli do Turske ili Libana pa su srečni jer su izbegli rat. Njima se ne bavi niko ali oko mase ekonomskih špekulanata cela Europa glumi nakakvog humanitarca. Zatvoriti granice odmah, ekonomske migrante vratiti odakle su došli i uputiti pomoč tamo gde je potrebna!

(уторак, 17. нов 2015, 05:28) - anonymous [нерегистровани]

Vucicu

Lepo se izvini Austrijancimaa I Slovencima.

(уторак, 17. нов 2015, 03:03) - Vlada [нерегистровани]

U Turskoj, Grckoj, Makedoniji... nema rata

Srbija mora smesta da zatvori svoju granicu, ako ne zeli da postane sabirni depo za ekonomske migrante. Migranti ne beze od rata, nego idu tamo gde ima vise novca, u Turskoj, Grckoj, Makedoniji... nema rata, ali se oni tu ne zadrzavaju nego idu za Nemacku, Svedsku, Holandiju...

(уторак, 17. нов 2015, 02:41) - anonymous [нерегистровани]

@ne zatvarati

Apsolutno se slazem sa tobom. Treba postupiti humano u svakom slucaju i netreba da budemo kao oni, licemeri koji znaju samo da otimaju a da pomognu to neznaju niti su ikada znali. Budimo ljudi, jer samo kao ljudi mozemo bezbrizno da stanemo u red pred bozijim vratima.

(уторак, 17. нов 2015, 01:26) - маја [нерегистровани]

фини људи

Рекло би се по овоме, да ко први набаци ограду, решио је све проблеме Вероватно се ту негде и затварају сва њихова поглавља о тзв. људским правима и слободама, те осталим јевропским вредностима. Оно некад су такве ствари људи знали назначити далеко прикладнијим именима.

(понедељак, 16. нов 2015, 23:45) - anonymous [нерегистровани]

подизање зидова

Боље да зауставе рат него да подижу зидове. Нормално је да људи беже из ратног подручја. Људи беже што морају, тамо где могу нормално да живе, а свако би најрадије живео у својој земљи, да може.