Мустафа: "Српска" није поставила услов за повратак у владу

Косовски премијер Иса Мустафа рекао је да листа "Српска" није поставила услове за повратак у владу, али и да неће прихватити ниједан услов те странке.

"Нисмо имали никакав услов од лист 'Српска' за њен повратак у владу Косова. Ми смо позвали представнике овог политичког субјекта, али они се и даље не одазивају на наш позив", рекао је Мустафа, одговарајући на питање посланика у косовској скупштини, преноси Танјуг.

Косовски премијер је истакао да неће бити никакве разлика између листе "Српска" и других политичких субјеката, нити ће бити посебних критеријума који би фаворизовали листу "Српска".

Ова изјава премијера Мустафе долази након јучерашњог става листе "Српска" да се неће вратити у косовске институције док се у потпуности не испуњава коалициони споразум који је постигнут између ДСК-ДПК са "Српском" када је формирана влада Косова.

Истакли су да им је обећан прекид приватизације у српским срединама на Косову и оснивање нове две општине.

Срби су почели бојкот институција када је из косовске владе смењен председник листе "Српска" Александар Јаблановић због изјаве да су "дивљаци" они који су гађали српске повратнике код Ђаковице камењем.

На Косову је та изјава тумачена као увреда породица жртава рата 1999. године.

број коментара 0 Пошаљи коментар