Читај ми!

Вулин Трибуналу: Не призивајте несрећу!

Министар за рад Александар Вулин каже за РТС да то што је тужилаштво Хашког суда затражило враћање Војислава Шешеља у Хаг није ништа ново и додаје да је његово пуштање на слободу служило да се Србија дестабилизује.

Алексадар Вулин је, гостујући у Дневнику РТС-а, поновио да је било очекивано да ће се ситуација око пуштања Војислава Шешеља одвијати на овакав начин.

"Сада када су одлучили да га пусте, служи за дестабилизацију Србије. Рекао сам да ће доћи тренутак када ће нам рећи да га ухапсимо, а он неће хтети. Призива велику несрећу", каже Вулин.

Министар изражава очекивање да ће Суд у Хагу, као и до сада, донети политичку одлуку, када је реч о случају Шешељ.

"Очекујем да ће рећи: 'Имате Закон о сарадњи са Хагом – ухапситe га'. Онда ће он покушати да окупи људе, да дође до сукоба са полицијом. И биће задовољни сви који нас не воле", наводи Вулин.

Према његовим речима, Србија је правна држава, тако да се Закон о сарадњи са Хагом мора поштовати.

"Ја молим Судско веће – оставите га. Знам да сте разочарани слабим учинком, ништа није могао да уради, промени. Оставите га сада, не правите још већу несрећу међу Србима", истиче Вулин.

Говорећи о раду невладиних организација, министар за рад наводи да је сада ред да Државна ревизорска инсититуција провери ко је и на који начин добио новац који је Министарство наменило за пројекте НВО. До тада, додаје Вулин, новац ће отићи у Фонд за лечење деце у иностранству.

"Идуће године ћемо поново имати конкурсе. А они који нису могли да сачекају да прође законски рок, нека сачекају следећу годину и шта ће ДРИ да каже", наглашава Вулин.

Министар истиче да за такву одлуку очекује подршку Министарства финансија и да је ово био једини начин да се тај новац сачува како не би отишао у буџетску резерву јер "тако сви губимо". 

Према његовим речима, огромна већина невладиних организација није крива, али су криви "кланови који постоје у овој земљи".

Министар подсећа да Министарство годишње издваја 15 милијарди динара за невладин сектор, који је, како каже, изузетно користан за цело друштво.

Проблем је, наглашава министар, што су у рад НВО умешани политички интереси.

Вулин наглашава да су поједине невладине организације, које су до сада радиле у интересу локалних самоуправа, морале да се пререгиструју и по том основу да наставе да обављају свој рад.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(уторак, 02. дец 2014, 17:38) - anonymous [нерегистровани]

slucaj seselj

cuvajte srbiju dosta nam bilo ratovanja i patnji

(уторак, 02. дец 2014, 16:46) - Jasna [нерегистровани]

Neverovatno je

da cela nacija treba da bude taoc Haskog tribunala i gospodina Seselja.Onda gospodine Vulin podnesite predlog UN da zaustavi haski tribunal u destabilizaciji zemlje uhapsite Seselja i sudite mu za nepostovanje uslova koje mu je propisao haski tribunal.

(уторак, 02. дец 2014, 09:44) - anonymous [нерегистровани]

Misliti o interesu Srbije

Ovo je samo dokaz da ko traži pravdu neće je naći. Naše je da budemo pametni i da ne dozvolimo da nas predstave kao ¨loše momke¨. Imidž države je toliko važan da je normalno da se neki trude da to pokvare Srbiji. Kao da nekima smeta da Srbija bude članica EU jer se tad ne bi mogli ponašati prema nama kao sada.