Николић расписао парламентарне изборе

Председник Србије Томислав Николић потписао указ о распуштању Скупштине и одлуку о расписивању ванредних парламентарних избора за 16. март. Председник је грађанима пожелео да изаберу оне који ће најбоље да их воде, да брину о њима и њиховој деци и достојно да репрезентују политику владе широм света.

Ванредни парламентарни избори биће одржани 16. марта. Председник Србије Tомислав Николић је тачно у подне потписао указ о распуштању Скупштине Србије и одлуку о расписивању избора.

Председник је грађанима пожелео да изаберу оне који ће најбоље да их воде, да брину о њима и њиховој деци и достојно да репрезентују политику владе широм света.

Остварене су огромне промене набоље, а заслуге припадају свима који врше јавне функције, а пре свега Влади, рекао је председник Томислав Николић након расписивања избора.

Стигли смо до преговора са Европском унијом, циљ који је до тада био незамислив за многе, успоставили дијалог са привременим институцијама у Приштини, подсетио је Николић.

Председник Србије је оценио да су отворена многа врата и да је наша политика прихваћена у многим земаљама и организацијама у свету, као и да смо створили пријатељства на свим странама света.

"Сада нас чека много посла, болне реформе које ће унапредити живот грађана. Испуњавање услова које поставља ЕУ такође дочекујемо у бољој атмосфери него пре две године", рекао је Николић.

Србија, додао је, није данас посвађана, у њој многи који се политиком баве о битним задацима размишљају веома слично, а што очекује да ће показати и предстојећа кампања.

"Месец и по дана искористићемо да видимо шта ко нуди, колика је чија популарност, не за свађу већ за ново окупљање. Влада је желела да провери свој легитимитет, као и опозиција, сигурно ћемо добити владу са више енергије, воље, ентузијазма, растерећену од проблема које је ова влада решила", рекао је Николић.

Очекујем једну фер, демократску кампању, пуну ентузијазма, у коју ће свако ући са својим програмом, а не са програмом другог о којем мисли лоше, додао је Николић.

Председник је истакао да ће сви државни органи наставити да раде свој посао, без фаворизације, као и да ће мир, безбедност и стабилност државе бити обезбеђени. 

Нека су нам срећни нови избори, поручио је Николић.

Влада је јуче предлог за ванредне изборе образложила потребом да се обезбеди што шира подршка реформама и модернизацији друштва.

Биће то 10. парламентарни избори од увођења вишестраначја, а седми ванредни.

број коментара 36 Пошаљи коментар
(четвртак, 30. јан 2014, 20:38) - Cvele [нерегистровани]

Pravni osnov

Ne videh ovde razlog, tj. pravni osnov za raspisivanje izbora, osim sto je PPV to predlozio u subotu, a neki to i prihvatise u nedelju i potom josi neki drugi ...

(четвртак, 30. јан 2014, 13:29) - anonymous [нерегистровани]

Strašno

Pa ako su imali toliko uspeha zašto sada izbori? Prošle godine smo 6 meseci čekali da se vlada reorganizuje i taman "počeli da rade" a mi na izbore. BRUKA! Ne mogu da verujem šta se dešava. Ko ih sada vija da idu na izbore? 

(среда, 29. јан 2014, 22:44) - anonymous [нерегистровани]

Počela kampanja

Još se kampanja nije zahuktala, a meni je već muka... Ko o čemu baba o uštipcima, a DS o radikalima. Uhvatili se toga kao da nemaju nijedan drugi argument, a izgleda da ga stvarno i nemaju.

(среда, 29. јан 2014, 21:28) - anonymous [нерегистровани]

Sada ce da pocne

prozivanje zbog radikalske proslosti Vucica I Nikolica! Nisu je spominjali od 2008!

(среда, 29. јан 2014, 21:20) - anonymous [нерегистровани]

Да ли ће бити на целој територији ?

Да ли ће избори бити организовани на целој територији државе , укљућујући и Косово и Метохију ?

(среда, 29. јан 2014, 21:16) - anonymous [нерегистровани]

Ravna Romanija.

Tražili smo i evo danas i zvanično smo dobili. Srbija ide na vanredne parlamentarne izbore, koje je predsednik Nikolić zakazao za 16. mart. Mora se priznadi da je ova vlada imala dost uspeha , što ne znači da se nije moglo još ponešto uraditi. Stiče se utisak da su se ekonomskie reformame mogle malo brše sprovoditi. Verujemo da će nova vlada sa novim premijerom malo više pokloniti pažnje ekonomskim reformama.

(среда, 29. јан 2014, 21:04) - anonymous [нерегистровани]

@deset miliona evra

Pa nudilo mu se mesto,ali nece da ga primi? Sta bi bilo da je drzava stavrno u krizu,i mora da se primi premijersko mesto. Sad je drzava u ekonomsku krizu,pa i to se racuna!

(среда, 29. јан 2014, 19:51) - anonymous [нерегистровани]

deset miliona eura

Gospodine Predsednice,
Kada vecina gradjana zivi ispod egzistencije, Vi dajete 10.000.000 EURA za administraciju oko izbora.
Sada vidim da je ono Vase "gladovanje" pre dve godine, bila najobicnija laz.

(среда, 29. јан 2014, 19:41) - anonymous [нерегистровани]

Po plodovima poznaje se

Najbolji standard je bio u vreme Kostunice i Dacica i Dinkica. Ovo sve posle smuti pa prospi. Narocito ovi bivsi ekstremisti seseljevskog tipa, koji na recima mogu sve a u praksi samo da podignu cene, obore standard i da se hvale podizuci pdv na pozajmljene pare od eu obveznica. Sad rasturaju funkcionalnu vladu i obaraju kreditni rejting zemlje, kao da im je neko branio da uzmu od uvoznickog lobija i uloze u poljoprivredu i industriju. Zajmovi zajmovi, sto dikla navikla. A seik Aladin ce da kaze sezame otvori se pecini s blagom. Sada s obzirom na to kako je narod zadovoljan zivotom, se otpisuju. A ovi anketari sto rade ankete na manje od 5000 ih obmanjuju upravo zbog toga da bi izgubili. Zivi bili pa videli, ako ovo izadje sacuvacu da uporedim posle izbora. Mislio sam da ce znati nesto konkretno produktivno da urade, ali avaj oni znaju samo da halabuce radi izbora i vlasti i tu je kraj price.

(среда, 29. јан 2014, 19:35) - anonymous [нерегистровани]

odgovor.šansa

Pa sve to zavisi od nas samih, da li smo za nešto što je realno ili za nešto virtuelno...
Ako smo za ovo prevo, onda glasamo za Srbiju
a ako smo za nešto što će tek biti ili možda se to nikada neće desiti onda glasamo za EU...
Ja sam za Srbiju...