Читај ми!

СНС не намерава да укида аутономију

СНС не намерава да укида аутономију Војводине, већ намерава да омогући да грађани сваког дела Србије живе потпуно нормално, рекао Небојша Стефановић.

Председник Скупштине Србије Небојша Стефановић рекао је да није добио никакву званичну иницијативу за укидање аутономије Војводине, као и да Српска напредна странка, чији је функционер, не намерава да укида аутономију Покрајине.

"Нисам добио ту иницијативу. Што се тиче Српске напредне странке не намеравамо да укидамо било какву аутономију. Намеравамо да омогућимо да грађани сваког дела Србије живе потпуно нормално, јер смо сви нажалост једнако сиромашни", рекао је Стефановић за Радио-телевизију Војводине.

Стефановић је оценио да ће, када буду обезбеђени услови да сви живе боље и да сви имају више новца, све сличне иницијативе бити много мање интересантне у очима јавности, а много више ћемо се бавити тиме како да имамо бољи живот.

Поједине политичке организације последњих дана покретале су питање редефинисања статуса Војводине, па и да би Србија новим уставним уређењем требало да укине Аутономну покрајину Војводину како је изјавио лидер Напредног клуба Чедомир Антић, док је новоформирани Политички покрет "Трећа Србија", идејом о децентрализацији Србије предложило да Нови Сад постане главни град Србије.

број коментара 14 Пошаљи коментар
(недеља, 03. феб 2013, 12:45) - Radomir [нерегистровани]

Zašto nećete

da objavljujete komentare?Nešto je strašno u njima?Pa problem je u Političarima!! nema niko problem sa patriotizmom.Političari su ti koji teraju narod od države i iz nje.Zašto se momci devojke ne žene i udaju ako i da zašto ni jedno ili samo jedno dete....Mogu milon razloga da navedem da je ova (od političara)priča glupost i da nam skreće misli sa pravih problema i zavađaju narod.A autonomija nije pala sa kruške nego teškom mukom stečena da bi živeli sa braćom a sada da nas isti ...

(недеља, 03. феб 2013, 12:40) - anonymous [нерегистровани]

Quebeq

trazi vec odavno nezavisnost...

(недеља, 03. феб 2013, 12:36) - anonymous [нерегистровани]

samouprava

Srbija je suvise mala, da bi imala toliku veliku autonomnu oblast. Srbija ima jedan od najbolji zakona za zastitu manjina, pa mi nije jasno, zasto Vojvodini treba autonomija, kad u n joj zive 80% Srbi. Samoupravljenje se mora preko opstina i okurga ostvariti a ne preko paralel drzava.

(недеља, 03. феб 2013, 06:33) - Miroslav [нерегистровани]

treba

Trebalo bi ukinuti autonomiju!!! Bivse republike sfrj nemaju pokraine samo Srbija. Zato nam se desava Kosovo. To bi se moglo sutra desiti sa Vojvodinom. Mislim da je to deo necijeg plana. Sto slabija Srbija!

(недеља, 03. феб 2013, 04:06) - anonymous [нерегистровани]

gospodine Stefanovicu

i da zelite da ukinete Autonomiju Vojvodine to ne mozete i nikad nece niko uspeti da je ukine.

(недеља, 03. феб 2013, 02:41) - Nislija [нерегистровани]

Ukinuti dok ne bude prekasno!

Zivim u Kanadi gde bogate provincije dotiraju/pomazu siromasnijima. Alberta je najbogatija (naftom i gasom) a atlanske provincije su najsiromasnije. Odrzavanje zajednicke drzave prenosi se od bogatijih na siromasnije. Tu je i "grebatorska" provincija Quebec, koja stalno kuka kako im nije dobro u Kanadi a dobija milionske svote svake godine kao pomoc. Nijedna od ovoh provincija nisu podeljene na nekakve "autonomije" iako su vecina njih nekoliko puta vece cak i od bivse nam drzave. Jedini spas za Srbiju je ukinuti bilo kakav status Vojvodine ili bilo kog drugog dela Srbije. Tacno je da u Vojvodini zive vecinsko srpsko stanovnistvo, ali smo imali primer nekih lidera vajnih Srba koji su radili na otcepljenju Vojvodine, cak su napravili i mapu, zastavu, pasos itd. Znate vi na koje mislim. Treba sprovesti referendum u Srbiji i nek se stanovnistvo izjasni za UKIDANJE autonomije, ili pak za ojacanje autonomije.
Patriotski pozdrav iz CCCCanade.

(недеља, 03. феб 2013, 02:26) - Лала из Баната [нерегистровани]

Доста Новосадизације

Не треба ми аутономија. Хоћу мој Банат са развијеном самуправом као регион у јединственој и недељивој Србији !

(недеља, 03. феб 2013, 00:46) - Србин [нерегистровани]

............

Е, ја вас онда не гласам више. Аутонимија да се укине под хитно!Па у Северној Србији живи 80 посто Срба! Каква, бре, аутономија.

(субота, 02. феб 2013, 20:59) - anonymous [нерегистровани]

80 %

Ljudi cemu toliko negodovanje prema AP Vojvodini, u njoj ne zivi drugi narod vec Srbi (80%), oni ne traze otcepljenje, vec ravnopravna prava za celu Srbiju. Sto je onaj koji zivi u Beogradu, iznad onog sto zivi u Somboru, Subotici, Vranju, Uzicu ili bilo kojem delu Srbije. Narod nije naivan, svi znamo da se u Beogardu zivi najbolje, sto tako ne bi bilo i u drugim mestima sirom Srbije. Ja jesam nacionalista ali nisam za ukidanje AP Vojvodina, samo smatram da treba im ukinuti malo finansija, kako bi se nadomestilo nerazvijenim krajevima (jug Srbije) i pothitno gradnja auto puta do Kosovske Mitrovice, kako bi je sacuvali u sastavu Srbije.

(субота, 02. феб 2013, 20:27) - anonymous [нерегистровани]

nemas ljutis

ma ukidaj bre sta se ceka. autonomija je
izgubila svaki smisao, i izvor je stalnih problema.sta cekate vise - referendom pa kako narod odluci.