Читај ми!

Нова странка левице

Србија добија још једну политичку партију. Са Оснивачке скупштине, председник Нове социјалдемократије Србије Душан Јањић поручује да странка у изборну борбу улази после мартовског конгреса, када ће и одлучити с ким ће у коалицију.

Председник Нове социјалдемократије Србије (НСД), странке која још није званично регистрована, Душан Јањић поручио да је циљ НСД да "у наредна два, три корака" буде најјача странка левице у земљи.

За то су потребне године зноја, рада, одговорности и одрицања, поручио је Јањић на оснивачкој скупштини НСД и нагласио да ова странка бирачима нуди "Нови петнаестогодишњи економски план", српску верзију програма "Њу дил".

Јањић је рекао да је протекле две године НСД провела у "тешкој борби за регистрацију", а после мартовског конгреса странка ће ући у изборну борбу и одлучити са ким ће се у коалицији борити за бољу будућност земље.

Према његовим речима, српски "Њу дил" подразумева сет великих економских инвестиционих пројеката у реалном сектору привреде који ће Србији помоћи да изаће из економске кризе.

У Србији сваке вечери 700.000 грађана оде гладно на спавање, док 40 одсто радно способног становништва нема посао, каже Јањић.

Јањић је рекао и да истраживања јавног мњења показују да 55 одсто грађана нема за кога да гласа, што је знак неповерења у странке и политичаре, али и потврда зрелости грађана.
 
На оснивачкој скупштини је саопштено да ће странка брзо решити причу око регистрације, а на конгресу, који ће се одржати у другој половини марта, представиће програм и саопштити са ким ће бити у коалицији.

број коментара 14 Пошаљи коментар
(понедељак, 13. феб 2012, 16:27) - Marina [нерегистровани]

Možda grešim, ali ...

Политичка левица, лево крило или само левица назив је којим означавамо онај део политичког спектра који је у блискости са идејама и облицима социјализма, социјал-демократије а понекад и либерализма; најједноставније речено, оне идеје које су супротне десници. Комунизам, социјализам, марксистичка филозофија, понекад и облици анархизма најчешће се сматрају левицом или радикалним левицом. Ипак, постоје и левичари који се одричу и негирају везу са комунизмом или анархизмом. С друге стране, има и оних који сматрају да не може бити левичар онај који се стриктно не држи социјалистичке или комунистичке филозофије. Moje mišljenje je da je vreme radikalnih mera davna prošlost ove zemlje!!!!!!!!!!!

(понедељак, 13. феб 2012, 14:53) - anonymous [нерегистровани]

To

Jedina prava osoba koja moze nesto da ucini A ovu drzavu. Dragi moji drzavljani srbije pred vama je jedan od najboljih politikologa danasnjice i treba mu ukazati graM poverenja. Kada smo mogli da ukazujemo poverenje i drugim neobrazovanim ne kvalitetnim i ne kvalifikovanim ljudima dozvolimo to coveku koji je kvalifikovan i obrazovan za sam drzavni vrh..

(понедељак, 13. феб 2012, 13:44) - anonymous [нерегистровани]

Bože !!!!!!!!

Bože!!!Nju Dil! Šta mu je sad pa to? Izgleda
neka vrsta kiselih Krastavaca, ili?

(понедељак, 13. феб 2012, 13:04) - anonymous [нерегистровани]

Re koliko mi to...

U Kini ima samo jedna stranka,a to je kineska Komunisticka partija(80 miliona clanova).Dakle,rec je o jednopartijskoj drzavi,ali u svakom smislu veoma mocnoj, koja ce najdalje za 20 godina prestizu Ameriku i postaju i ekonomska i vojna sila br 1! Informisite se pre nego sto posaljete komentar,zato sto je zaista velika greska uporedjivati visepartijsku drzavu sa jednopartijskom!

(понедељак, 13. феб 2012, 08:52) - Vlada [нерегистровани]

Podela

Mi Srbi, umesto da se lepo ujedinjujemo, mi se samo delimo. Dopuštamo da nas drugi zavađaju i svađaju. Ne znam da li i jedna država, tako mala, ima toliko puno stranaka?

(понедељак, 13. феб 2012, 03:36) - Мића [нерегистровани]

Политички муљ

Имамо више странака него становника.

(понедељак, 13. феб 2012, 01:46) - anonymous [нерегистровани]

analiza

Nije ni osnovao stranku, a vec govori kako ce u martu da razmotre s kime ce u koaliciju. Politicki sistem je definitivno metastazirao, prizeljkivacemo grcki rasplet, jer je njihov politicki sistem koliko toliko koherentan i moze da bude faktor stabilizacije privrede i finansija.

(недеља, 12. феб 2012, 23:59) - anonimus [нерегистровани]

hmmmm.....

ko zna ? Mozda to i bude dobro?
Obrazovan, stalozen i prilicno dobro poznaje stvari.

Ako ponudi resenja , eto mene iz 10 godisnje glasacke apstinencije ponovo pred glasackom ktijom , mada sam se zaklela da necu vise nikad .

Srecno i Vama , mozda ste bolji !

(недеља, 12. феб 2012, 23:25) - anonymous [нерегистровани]

Bolje

Ja sam iz jednog grada iz Sumadije. kada sam bio letos na odmoru, rekose mi da skoro svi lekari iz grada odose u politiku. Zasto, pitam: Zato sto puno bolje zaradjuju, kao politicari. Pa nije ni cudo, zasto imamo ovoliko stranaka u Srbiji.

(недеља, 12. феб 2012, 22:46) - anonymous [нерегистровани]

Eh, hvala Bogu!

I dobismo jos jednu partiju? Samo nam jos to trebalo i ovako nemozemo da ih prebrojimo!
Pitam se? Ko ce njih da izdrzava? Jel ovaj gladni narod? More bre nadjite nekakav pametan posao i radite nemojte molim Vas vise da "partijate" upropastiste nas nacisto!