Читај ми!

Расписивање избора 11. марта

Локални и парламентарни избори биће расписани 11. марта и "готово је извесно" да ће датум њиховог одржавања бити 6. мај, каже председница парламента Славица Ђукић Дејановић.

Председница Скупштине Србије Славица Ђукић Дејановић изјавила је да ће локални и парламентарни избори бити расписани 11. марта и да је "готово извесно" да ће датум њиховог одржавања бити 6. мај. 

"Из економских разлога, председник Борис Тадић расписаће парламентарне, а ја локалне изборе истог дана", рекла је Славица Ђукић Дејановић за Вечерње новости.

Председница парламента је рекла да 11. марта истиче последњи рок за почетак изборних процеса и да је владајућа коалиција одлучила да чека тај датум како би "у пуној мери" завршила четворогодишњи мандат и започете послове.

Према њеним речима, "готово је извесно" да ће датум одржавања избора бити 6. мај и да ће кампања трајати краће од два месеца.

Славица Ђукић Дејановић најавила је још једну пленарну седницу парламента, као и неколико јавних слушања од којих ће једно од важнијих бити у јануару на тему европских интеграција.

Она је навела да "нема дилеме" да је председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић кандидат те странке за премијера Србије.

"Ако будемо на власти након избора, највиша функција која припадне СПС-у 'иде' Дачићу", рекла је Славица Ђукић Дејановић, која је и потпредседница СПС-а.

Према њеним речима, односи у владајућој коалицији су коректни и СПС приводи крају разговоре са лидером ПУПС-а Јованом Кркобабићем о заједничком изласку на изборе, док је у њиховом табору већ Јединствена Србија.

број коментара 20 Пошаљи коментар
(уторак, 24. јан 2012, 01:31) - Prljavi Hari [нерегистровани]

Samo se Vi inatite

A jel se narod nešto pita? Ne? E pa pitaće se na izborima.. Samo se Vi inatite...

(понедељак, 23. јан 2012, 13:11) - radan [нерегистровани]

mnogo kasno

zar nisu mogli ranije da se raspisu izbori da znamo konacno kako cemo dalje ??

(понедељак, 23. јан 2012, 11:43) - Prometej [нерегистровани]

Imamo preca posla

Pitanje je da li ce sve poslove da zavrse u roku, ne mogu da se dogovore oko tekuceg problema njihovih "malih" plata od 105.000 din.

(понедељак, 23. јан 2012, 10:52) - anonymous [нерегистровани]

Слава

Зар на Ђурђевдан? Ццццц...

(понедељак, 23. јан 2012, 10:47) - brane.b [нерегистровани]

sramota

za djurdjev dan da se glasa i sto niste zbog ekonomicnosti rasisali i predsednicke

(понедељак, 23. јан 2012, 09:56) - Kraljevcanin [нерегистровани]

Nije-nego

Uslovi za raspisivanje izbora su se stekli mnogo ranije, ali aktuelna vlast zeli da uziva u plodovima vlasi do samog kraja.

(понедељак, 23. јан 2012, 09:23) - miki ch [нерегистровани]

konacno

jedva cekamo taj dan 6 maj 2012 godine nadamo se da ce se pamtiti taj dan pozitivno.

(понедељак, 23. јан 2012, 07:46) - anonymous [нерегистровани]

Prioritet

Prioritet je izaci na izbore, prvo glasati pa onda slaviti. Inace ce opet neko drugi da nam bude kriv.
Nadam se da ce nova izabrana vlast biti sposobna da se suprostavi svim izazovima naravno ako ujedno bude casna i postena, sve ostalo ide ide automatski.

(понедељак, 23. јан 2012, 02:32) - anonymous [нерегистровани]

E bas m zanima

ko i izboru u Mozambiku. Znaci ne interesuje me.

(понедељак, 23. јан 2012, 02:29) - anonymous [нерегистровани]

?!

ne vidim nikakvu logiku u tome da izbori budu na tako veliki praznik...a i nije posteno da se toliko odugovlaci pod izgovorom da vlada mora da zavrsi zapocete poslove..cekajte zapocete rekose? o.O