Читај ми!

Саопштење Комбанк дворане: Концерти су одржани по свим прописаним мерама

Комбанк дворана огласила се саопштењем поводом концерата "Црвене јабуке" одржаних 8. и 9. марта, истичући да су концерти одржани по свим прописаним епидемијским мерама.

Група "Црвена јабука" одржала је концерте у Комбанк дворани две вечери заредом, 8. и 9. марта. Како смо сазнали у Влади Србије, Комбанк дворана прекршила је противепидемијске мере које су на снази у Србији и биће јој изречена казна.

"Поводом два одржана концерта групе 'Црвена јабука' у Комбанк дворани, јавност обавештавамо да су концерти одржани 8. и 9. марта од 19 до 21 сат спроведени по свим прописаним епидемиолошким мерама", наводи се у саопштењу.

Додају да је други концерт, који је био заказан за недељу, 7. март, када су уведене посебне мере Кризног штаба Владе Републике Србије, "уредно померен на уторак, 9. март" чиме је, додају, поштована процедура одлагања самог догађаја.

"Подсећамо да Комбанк дворана није радила оба дана викенда због тада уведених мера за дане викенда. У складу са тим, догађај је одржан 9. марта с почетком у 19 сати уз поштовање свих прописаних епидемиолошких мера. На улазу дворане је мерена температура, дезинфиковане су руке, на дисплејима у самом холу и сали током концерта је све време било истакнуто обавештење: Молимо Вас да поштујете све епидемиолошке мере. Држите дистанцу. Ношење заштитних маски је обавезно", указују у саопштењу Комбанк дворане.

Напомињу да су између свих посетилаца, који нису дошли заједно, била аутоматски блокирана два празна места, иако, како додају, мере налажу да то буде једно место. Седам ковид редара је, истичу, све време опомињало све оне који су покушавали да скину маске.

"На основу Уредбе о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести ковид 19 чланом 10. дефинисано је да је приликом одржавања јавних културно-уметничких догађаја у затвореном простору дозвољено највише 500 посетилаца истовремено, и то тако да свако друго место за седење буде слободно, такође чланом 14 став 4. Прописано је радно време установа културе до 21 сат", напомиње се у саопштењу.

Наглашавају да су, на основу важеће уредбе, савесно и како то закон налаже до краја поштоване све прописане мере.

"Капацитет дворане је 1.382 седишта, а по актуелним мерама дозвољена је половина капацитета сале, до максимум 500 места. На синоћном концерту је било 430 посетилаца. Догађај је завршен у 20.50, односно пре 21.00, након чега је објекат испражњен и затворен. На тај начин савесно су и до краја поштоване све прописане мере за одржавање догађаја до 500 људи", напомиње се у саопштењу Комбанк дворане.

Додају и да у потпуности поштују актуелне важеће мере "будући да не постоје нове мере".

"У прилог томе говори то да смо у претходна два викенда били у потпуности затворени и да већ 12 месеци једва одржавамо континуитет рада из поштовања свих прописаних мера", наглашава се у саопштењу Комбанк дворане.