Ђорђевић: Заражени у Дому за старе у Суботици збринути

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић обишао је са градоначелником Суботице Богданом Лабаном Геронтолошки центар у овом граду у којем, према последњим информацијама, постоје нови случајеви заразе коронавирусом.

Зоран Ђорђевић разговарао је са надлежнима о тренутној епидемиолошкој ситуацији у овој установи и наредним корацима који треба да се предузму, како би се спречило даље ширење вируса, саопштило је ресорно министарство.

"Сви заражени имају лакшу клиничку слику и збринути су на адекватан начин. Желео сам да се у то и лично уверим и да кроз разговор, заједно са надлежнима, пронађемо најбоље начине да се ситуација што пре стабилизује и да се вирус држи под контролом, односно да се не прошири даље", рекао је Ђорђевић и додао да је досадашња сарадња са локалном самоуправом и градом Суботица дала одличне резултате, те да верује да ће тако бити и у овом случају.

Министар је још једном подсетио на све мере које је донео Кризни штаб за сузбијање заразне болести ковид 19 и ресорно министарство, а које подразумевају забрану посета, ношење заштитне опреме и редовне дезинфекције свих просторија.

"За све евентуалне потешкоће свим државним установама које су у систему социјалне заштите смо на располагању у сваком моменту. Оба борба је заједничка и сви треба да дамо свој допринос, како бисмо из ње изашли као победници. Само на тај начин успећемо да сачувамо животе наших грађана", рекао је Ђорђевић.