"Orlovi" bruse formu

Košarkaška reprezentacija Srbije nalazi se u Londonu, gde će u narednih šest dana odigrati pet mečeva u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo u Litvaniji. Rivali "orlova" biće Hrvatska, Kina, Velika Britanija, Australija i Francuska. Prvi meč sa Hrvatskom na programu je u utorak od 19 časova.

"Orlovi" nastavljaju pripreme za Evropsko prvenstvo u Litvaniji. Posle Ljubljane i Izmira, red je došao na turnir u Londonu, gde će plavi momci odigrati novih pet pripremnih mečeva.

Prvi rival u Londonu biće reprezentacija Hrvatske, koju su izabranici Dude Ivkovića teškom mukom savladali u finalu turnira u Ljubljani. Za razliku od tog meča, kada su Hrvati odlično odigrali tri četvrtine, Srbija će u Londonu biti uigranija i jača za Nemanju Bjelicu, koji se oporavio od povrede i već je odigrao dva meča u Turskoj.

Selektor reprezentacije Duda Ivković i dalje ne može da računa na povređenog Novicu Veličkovića, ali njegov oporavak ide po planu, pa se svi u našem taboru nadaju da će krilni centar madridskog Reala biti spreman za kontinentalni Šampionat.

Osim Hrvatske, Srbija će u Londonu ukrstiti koplja sa reprezentacijama Kine, Velike Britanije, Australije i Francuske. Naročito će biti zanimljiv duel sa "trikolorima", sa kojima ćemo se sastati u poslednjem kolu grupne faze takmičenja u Litvaniji.

"Turnir u Londonu će sigurno biti najbolja provera svega urađenog u dosadašnjem delu pripremnog perioda. Sastav učesnika je veoma kvalitetan. Pored evropskih selekcija, odmerićemo snage sa odličnim reprezentacijama Australije i Kine. Idealna prilika da se još bolje uigramo, ispravimo sve nedostatke koje smo pokazali u prethodnim mečevima i još više podignemo nivo forme", izjavio je Marko Kešelj.

Turnir u Londonu biće poslednji pred Evropsko prvenstvo koje počinje 31. avgusta, a prvi meč, protiv Hrvatske, na programu je u utorak od 19 časova.

Број коментара 44

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво