Senka Dominikane u Kini

Reprezentacija Dominikanske republike znanto oslabljena i bez punog potencijala otputovala je na Svetsko prvenstvo u Kinu da u Grupi G pokaže zube Francuzima, Nemcima i Jordancima. Dominikanci, zajedno sa Portorikom brane i čast Centralne Amerike.

Dominikana će upisati treći nastup na Svetskim prvenstvima, ali se očekivalo da će u Kinu otputovati u znatno boljem sastavu.

Iz privatnih, zdravstvenih ili nekih drugih razloga, za Dominikansku republiku neće nastupiti Karl Entoni Tauns i Al Horford, jedni od najboljih centara NBA lige, kao i Džejms Feldin, nekadašnji košarkaš Panatinaikosa i Crvene zvezde.

Sigurno je da bi ova reprezentacija izgledala potpuno drugačije da sa ova tri igrača mogu da izađu pred rivale u grupi, ali će Dominikana zube morati da pokaže bez njih.

Na prethodna dva nastupa na Mundobasketima, 1978. i 2014. zauzeli su 13. i 12. mesto.

U novoj kampanji, predvodiće ih preiskusni Nestor "Če" Garsija. Argentinski stručnjak ima 54 godine, a u 29 godina trenerske karijere imao je isto toliko angažmana.

Garsija je u Kinu poveo jednu od najiskusnijih selekcija, pošto je prosek godina 30, a samo jedan igrač ima manje od 26 godina. (Želvis Solano)

Kapiten ekipe i najzvučniji igrač je 37-godišnji Eulis Baez, doskorašnji košarkaš Gran Kanarije, a novi član Manrese.

Ostatak rostera čine: Montero, Rohas, Garsija, Penja, Liz, Ramon, Suero, Mendoza, Roberts i Vargas.

Dominikanska republika će imati težak zadatak u Grupi G, gde se sastaju sa Francuskom, Nemačkom i Jordanom.

Prvi meč igraju upravo sa autsajderom grupe, ekipom Jordana, pa nade polažu da će Mundobasket započeti pobedom, koja im može dati samopouzdanja da se u što boljem svetlu pokažu protiv Nemaca i Francuza. 

broj komentara 0 pošalji komentar