Тешка група за рукометашице Србије на Европском првенству

Женска рукометна репрезентација Србије играће на Европском првенству у групи Б и противници у мађарском Дебрецину биће јој селекције Црна Горе, Румуније и Чешке, одлучено је жребом у Бечу.

Селекција Србије нашла се у трећем шеширу на жребу за Европско првенство, а извлачењем куглица смештена је у групу Б, где ће јој ривали бити Црна Гора, Румунија и Чешка.

Рукометашице Србије ће први меч на шампионату Европе играти 29. новембра против Црногорки, са којима су биле у истој квалификационој групи, а потом следе дуели против Чешке 1. децембра и Румуније 3. децембра.

Шампионат Европе за рукометашице игра се од 28. новембра до 15. децембра ове године у Аустрији, Мађарској и Швајцарској.

Брегар: Извукли смо можда и најтежу групу

Селектор српских рукометашица Урош Брегар рекао је да не може да буде задовољан жребом.

"Из четвртог шешира добили смо најтежег противника. Чешка је на последњем Светском првенству заузела осмо место. Из првог шешира смо извукли Црну Гору од које смо два пута поражени у квалификацијама за шампионат, али са само голом разлике. Добро се познајемо, играмо сличан рукомет, али су Црногорке увек неугодан ривал. Добро знамо и Румунију, играли смо против њих на Светском првенству", истакао је Брегар за сајт Рукометног савеза Србије (РСС).

Брегар је нагласио да је Србија извукла можда и најтежу групу на првенству.

"Можемо сваку утакмицу да добијемо, а можемо сваку и да изгубимо, верујем да ће нијансе одлучивати. С обзиром на промену система такмичења, из групе пролазе само две екипе, а ми се надамо да ћемо изборити свој пут до пласмана у наредну фазу. Надам се да ћемо имати на располагању здрав и спреман ростер", рекао је Брегар.

среда, 01. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво