Читај ми!

Кошаркаши Фенербахчеа надигрли Монако за вођство, Реал елиминисао Басконију

Кошаркаши Фенербахчеаубедљиво су надиграли Монако са 89:78 на свом терену у Истанбулу у трећој утакмици плеј-офа Евролиге и повели са 2:1 у серији. Кошаркаши Реал Мадрида пласирали су се на фајнал-фор Евролиге, пошто су на гостовању и трећи пут заредом победили Басконију са 102:98.

У врло тешку утакмицу на гостовању Монако је одлично ушао и успео да добије прву четвртину али су домаћини у наставку преузели иницијативу и дошли до двоцифрене предности којом су осигурали победу.

Преломни моменат је био у другој четвртини када је српски репрезентативац Марко Гудурић серијом од седам поена осигурао вођство тиму.

Пред крај треће четвртине домаћини су први пут дошли и до двоцифрене предности са 67:56.

Фенербахче је потом потпуно контролисао утакмицу, а Монако се само у једном моменту серијом 7 од погодака примакао на 75:71.

Али онда је тај налет зауставио тројком Тарик Биберовић, да би у наредном нападу Папајанис дигао разлику на сигурних девет поена  80:71 а потом није било дилеме о победи.

Фенербахче је дошао до вођства од 2:1 у победама у серији и прве меч лопте за Фајнал фор, а четврта утакмица ће се играти такође у Истанбулу у петак од 19:45.

Актуелни првак Европе Реал Мадрид славио је победу на гостујућем терену надигравши Басконију са 102:98 у самом финишу крајње неизвесног меча за трећу победу у серији којом су се први пласирали на фајнал-фор Евролиге.

Басконија је добро ушла у меч и у врло изједначеној игри успевала да у већем делу меча одржава минималну предност али су посустали на старту последње четвртине.

Шампион Европе је у том периоду направио серију погодака од 15:3и практично преломио утакмицу направивши за домаћине недостижну предност.

Најефикаснији у екипи коју води Ћус Матео био је Гершон Јабуселе са 23 поена, седам скокова и три асистенције. Нарочито су се истакли још и хрватски кошаркаш Марио Хезоња са 16 поена, четири скока и по две асистенције и украдене лопте, као и некадашњи организатор игре Црвене Звезде Факундо Кампацо са 13 поена, четири скока и осам асистенција и Валтер Таварес са 12 поена и 13 скокова.

Најистакнутији у тиму Басконије били су плејмејкери Маркус Хауард са 29 поена, по два скока и асистенције и Коди Милер-Мекинтајер са 17 поена, четири скока, 11 асистенција и две украдене лопте. Запажени су још били Никос Рогкавопулос са 18 поена, четири скока и српски репрезентативац Вања Маринковић са 17 поена и четири скока.

Реал Мадрид ће се у Берлину у полуфиналном мечу састати са победником серије Барселоне и Олимпијакоса.

среда, 15. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара