Читај ми!

РК Звезда: Управни одбор једногласно подржао одлуку о повлачењу екипе са терена

Мушки рукометни клуб Црвена звезда саопштио да је Управни одбор клуба једногласно подржао одлуку спортског директора Огњена Кајганића и тренера Недељка Матића да повуку екипу са терена на утакмици другог кола плеј-аута Суперлиге Србије са Дубочицом.

Рукометаши Црвене звезде су пре два дана напустили терен у 44. минуту меча са Дубочицом при резултату 25:22 за домаћи тим. Црвена звезда наводи да су током утакмице Кајганић и Матић у више наврата упозоравали судије и делегате на "несанкционисање прегрубе игре од стране противничких играча".

"У 44. минуту утакмице, после изузетно грубог фаула над пивотменом Црвене звезде Душаном Андрејевићем, повређено му је око. Да не би дошло до ескалације ситуације на паркету и како би спречили настанак потпуног хаоса услед пристрасног суђења арбитара, а пре свега ради заштите здравља играча, били смо приморани на овај потез, који сматрамо јединим исправним у датом тренутку", наводе из Звезде.

Црвена звезда наводи да је исти судијски пар судио неколико мечева "црвено-белих".

"Након утакмице деветог кола СРЛ, одигране 11. новембра у Лесковцу, играч Црвене звезде Михаило Шљукић је после грубог фаула завршио у Ургентном центру са дијагнозом потреса мозга.

Исти судијски пар наставио је са пристрасним суђењем на утакмици 21. кола СРЛ, одиграној 30. марта у Каћу. То је кулминирало у среду, 17. априла на поменутој утакмици другог кола плеј-аута у Лесковцу, када је Душан Андрејевић по доласку у Београд завршио у болници са дијагнозом повреде ока, хематомом и едемом на очном капку, а постоји опасност и од одвајања ретине (озбиљнијих проблема са оком). Нови преглед заказан је у понедељак, што за последицу има његово одсуство до даљњег", саопштено је из Црвене звезде.

Црвено-бели су подсетили да су рукометаши овог клуба на претходним утакмицама задобили тешке повреде и сматрају да свако дозвољавање преоштре игре директно угрожава здравље играча.

"Мишљења смо да је овоме допринело и лоше делегирање комесара за суђење, Владимира Николића. Свесни смо да су и судије људи и да долази до ненамерних грешака. Не правимо теорије завере и свесни смо да је рукомет захтеван спорт, па тако не желимо да мислимо да Иван Мошорински и Александар Панџић имају нешто против нашег клуба, али сматрамо да су због свог искуства морали боље да процене ситуацију и реагују", додају из Црвене звезде.

Црвено-бели тврде да тренер Недељко Матић трпи веома некоректан однос од стране арбитара.

"РК Црвена звезда одржао је састанак Управног одбора на којем је једногласно подржана одлука спортског директора и тренера да повуку екипу са терена, и поред велике жеље играча да се врате на терен, како не би дошло до још горег сценарија. Црвена звезда се труди да са свим клубовима има коректне и фер односе, самим тим и са судијама и да ради на промоцији рукомета као спорта, тако да не видимо разлог да се са разгласа пуштају песме које вређају наш клуб, као што се то десило у среду у хали у Лесковцу. Уверени смо да ће РСС адекватно реаговати, а све у циљу промоције рукомета и заштите играча јер ипак су играчи најважнији", закључује се у саопштењу Црвене звезде.

четвртак, 02. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво