Читај ми!

Филиповић: Није мала ствар победити усред Сплита екипу са осам светских шампиона

Капитен ватерполиста Новог Београда Филип Филиповић, нових шампиона регионалне Премијер лиге, рекао је да није мала ствар победити усред Сплита екипу са осам светских шампиона са првенства у Дохи и освојити титулу.

Нови Београд је за викенд у одлучујућем мечу у Сплиту победио домаћи Јадран резултатом 15:7 и постао шампион регионалног такмичења.

Новобеограђани су други пут у историји клуба освојили титулу првака Јадранске лиге, што им је после тријумфа у Купу Србије, већ други пехар до ког су стигли ове сезоне.

"Честитам мојим саиграчима и заиста још једном морам да подвучем на крају целе ове приче да се све се своди на тим. То је оно на шта смо се фокусирали претходних неколико дана и све се завршило на најбољи могући начин. Није мала ствар победити усред Сплита екипу која у својим редовима има седам, осам светских шампиона са првенства у Дохи, а поготово не на начин на који смо то урадили, пре свега као тим кроз сјајну одбрану", рекао је Филип Филиповић. 

Капитен Новог Београда је истакао да се као и у сваком финалу, показало да се без јаке одбране и сјајног голмана не може се ништа направити.

"Посебне честитке заслужује стручни штаб који је овог пута изнео највећи део терета и хвала им пре свега на стрпљењу за целу протеклу недељу. Што се тиче даљих планова, остала су још два такмичења и два трофеја", додао је Филиповић.

Није крио Филиповић да је био изненађен неповерењем домаће јавности у српски ватерполо која је исказана током овог турнира и истиче да му је то му је то тешко пало.

"Није ми јасно одакле толико неповерења. Одакле неповерење у овај спорт? Ватерполо је и даље један од највећих драгуља српског спорта. По ко зна који пут смо потврдили да и поред неповерења медија и јавности ми и даље вредимо управо онолико колико смо вредели у том одлучујућем мечу против сплитског Јадрана. Увек морате имати на уму шта је ватерполо урадио за српски спорт и шта овај клуб тренутно ради за српски ватерполо у земљи, али и ван ње", истакао је Филиповић.

Гоцић: Нисам Дејвид Коперфилд, него да верујем у моје играче

Шеф стручног штаба Новог Београда Живко Гоцић изразио је велику захвалност играчима на уложеном труду и раду на путу до овог трофеја.

"Током сезоне пролазимо кроз разне ситуације, има ту позитивних и негативних ствари. Али, увек се трудимо да будемо реални у смислу да знамо да су играчи ипак само људи, да су од крви и меса као и сви ми остали. То увек имамо на памети и у глави. Оно што је најбитније је да смо дошли до трофеја, а на који начин и колико је било тешко, шта смо све претурили преко леђа, то само ми знамо и то ће остати дубоко негде у нама. Зато, све похвале иду играчима који су све то изнели на прави начин и њима капа доле", рекао је Гоцић.

Гоцић је посебно нагласио да је веома срећан и поносан што има прилику да ради са групом момака која је тријумфовала у регионалном такмичењу.

"Хвала Новом Београду као клубу који ми је указао поверење да водим овакву екипу, овакве играче и људе. Не знам шта ће се све дешавати до краја сезоне, али знам да се сви трудимо из петних жила да то све буде онако као што је било у Сплиту, поготово у тој последњој утакмици", додао је Гоцић.

Надовезао се затим Гоцић на речи капитена Филиповића.

"Као што је Филип и рекао, још два пехара су игри, а ми ћемо се потрудити да оба та такмичења завршимо на овакав начин. Још једном ћу поновити да ја као тренер нисам Дејвид Коперфилд, него да верујем у моје играче. Знам шта они знају, шта и колико могу, а неки од њих су то доказали хиљаду пута. Неки од њих ће то, убеђен сам, доказивати од сад па у наредних много година, а највише верујем у свој рад и свој стручни штаб и зато велика захвалност мом стручном штабу на подршци", подвукао је Гоцић.

Шеф струке Новобеограђана апострофирао је да је у Сплиту урађена велика ствар иако им многе околности нису ишле на руку.

"Распоред нам није нимало одговарао, јер смо практично одиграли три утакмице у два дана, док су друге екипе играле две утакмице. Такође, први турнир је требало да се одигра у Сплиту, па је одједном то домаћинство промењено, али то нам је на неки начин на крају ишло на руку. Уз све потешкоће и отежавајуће околности момци су то изнели на прави начин. Хвала им до неба и идемо даље. Хвала свим људима у клубу који улажу напор да ми изгледамо овако како изгледамо", закључио је Гоцић.

Соро: Пред нама је најважнији део сезоне

Директор Новог Београда Слободан Соро констатовао је да се као и после освојеног Купа екипа налази на истом месту се са истом сценографијом, са још једним пехаром у клупским витринама.

"Трећа је година заредом да имамо екпу која је конкурентна у свим такмичењима. Пред нама је најважнији део сезоне, остаје нам првенство Србије и надамо се фајнал-фор Лиге шампиона, који можемо да обезбедимо већ следеће недеље још једном победом над Јадраном у Сплиту", истакао је Соро.

Својевремно врхунски голман, имао је посебну жељу да искаже колико поштује све оно што раде играчи заједно са стручним штабом.

"Освојили смо ове године Куп и Јадранску лигу и стварно желим да кажем играчима да је овај трофеј само њихов. Они су ти који подносе највећи терет и мање пријатне тренутке. Оно што ми се највише допало је њихова реакција после пораза у Београду од сплитског Јадрана. Они су се скупили и уместо корака уназад, они су направили неколико корака унапред. Од срца им желим да наставе на исти начин, а подршку клуба имају за све. Жеља нам је да до краја сезоне још два пута правимо овакве конференције за медије", закључио је Соро.

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво