Читај ми!

Новак се јавио из карантина, усмени протест исказан амбасадору Аустралије

На захтев адвоката Новака Ђоковића, Федерални окружни и породични суд одложио је до понедељка одлуку по његовој жалби на укидање визе за улазак у Аустралију. Ђоковићу је синоћ укинута виза са образложењем да није било довољно доказа за потврду његовог медицинског изузећа од вакцинације против ковида 19. Ројтерс је објавио и да су тројица тенисера, којима је као и Новаку, одобрено медицинско изузеће од вакцине, ушли у Аустралију са истом визом коју је имао и Ђоковић. У Београду скуп подршке испред Народне скупштине који је организовала породица Ђоковић. Амбасадору Аустралије исказан усмени протест.

Светском тенисеру број један Новаку Ђоковићу је одбијен улазак у Аустралију услед "буре протеста" због одлуке да му се одобри медицинско изузеће од вакцинације против ковида 19 за учешће на Аустралијан опену, наводи агенција.

Новак Ђоковић је превезен у један хотелски карантин у Мелбурну након што је током ноћи више од 9 сати био задржан на градском аеродрому, а речено му је да ће касније данас морати да напусти земљу, навео је за Ројтерс један извор близак турниру.

Граничне снаге Аустралије потврдиле су да је Ђоковићу отказана виза, док исти извор наводи да су Ђоковићеви адвокати поднели жалбу како би спречили његову депортацију.

Ова сага, подстакнута задобијањем политичких поена на домаћем терену у вези са начином на који се земља носи са рекордним порастом броја новоинфицираних, изазвала је, како наводи Ројтерс, међународни инцидент са председником Србије Александром Вучићем, који тврди да је Ђоковић претрпео малтретирање.

Председник Вучић је рекао синоћ да је разговарао са Ђоковићем како би уверио играча "да је цела Србија уз њега и да наши органи власти чине све да се малтретирање најбољег светског тенисера одмах оконча".

"Србија ће се у складу са свим нормама међународног права борити за Новака, истину и правду", поручио је Вучић на Твитеру.

Аустралијски премијер Скот Морисон рекао је да је упознат са тиме да је српска амбасада у Канбери "изнела примедбе" и демантовао је тврдње о малтретирању.

"Аустралија има суверене границе и јасна правила која су недискриминаторна", рекао је Морисон.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво