Читај ми!

Новак око осам сати на аеродрому у Мелбурну, "од свих изузетака, само је он проблем"

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић већ седам сати налази се на аеродрому у Мелбурну, јер му локалне власти државе Викторија не дозвољавају улазак у земљу. Ђоковићу није издата виза, јер није вакцинисан и није поднео "одговарајући захтев". Председсник Србије Александар Вучић успео је да се чује са Новаком Ђоковићем у Мелбурну, преноси Танјуг.

Ђоковић је слетео на аеродром "Туламарин" око пола сата пре поноћи по локалном времену, али се већ на уласку у државу суочио са проблемом.

Челници Викторије не желе да му одобре визу, иако Федералне власти траже да се поштује одлука о медицинском изузећу и дозволи учешће на Аустралијан опену.

Новак је на аеродрому смештен у посебну просторију, коју обезбеђује полиција и према бројним изворима, дуже време му је била забрањена употреба мобилног телефона.

Председник Србије Александар Вучић ступио је у контакт са Новаком, преноси Танјуг.

Вучић је додао да се чуо и са аустралијским амбасадором у Србији и да очекује хитну реакцију аустралијских власти по питању Новака Ђоковића и његовог учешћа на Аустралијан опену.

"Проблем је настао оног тренутка када је Новак показао свој пасош са визом, а она није дозвољавала улазак на основу одобреног здравственог изузећа за играње на Аустралијан опену. Накнадно је позвана влада Викторије, чији је главни град Мелбурн и министарска спорта госпођа Палфорд. Она је изјавила да влада Викторије не може да буде спонзор за Новаков улазак у Аустралију", рекао је Драган Царан, некадашњи дописник РТС-а из Аустралије.

"Води се политичка борба између државе Викторија и федералних власти. То здравствено изузеће је резултат озбиљних разговора два панела, један је Аустралијан опен, а други панел је онај федералних здравствених радника, који су анонимно разматрали могућност да се одобри изузеће не само за Новака, већ и за неких петнаестак тенисера који би требало да учествују на АО. Чуди да је само на Ђоковићу акценат и да се само њему праве проблеми", додаје Царан.

Премијер владе Аустралије Скот Морисон, сат пре слетања авиона у којем је Новак Ђоковић, изјавио је да "сви морају да поштују правила, а уколико Ђоковић не испуњава услове које захтевају аустралијске федералне власти приликом уласка у земљу током пандемије коронавируса, њему неће бити дозвољен улазак".

"Одмах је подигнута прашина оног тренутка кад се сазнало да ће Новак допутовати у Аустралију. Коментари су немилосрдни према светском тенисеру број један. Чак му је наметнут надимак 'Новакс Ђоковид'. Ово је Аустралија, све је могуће, али мислим да ће разум предвладати. Новак Ђоковић је испунио све тражене услове за учешће на турниру, има валидну визу и не видим разлику да се ово толико отеже. Најнормалније би било да до ове лимбо ситуације није ни дошло, него да је уредно прошао процедуру", додаје Царан.

Тренер српског тенисера Горан Иванишевић, на Инстаграму је поделио слику са аеродрома уз коментар: "Не баш уобичајен пут у Аустралију."

Новак Ђоковић би учешћем на овогодишњем првом гренд слему сезоне имао прилику да одбрани трофеј у Аустралији, али и дође до рекордног 21. гренд слема у каријери, чиме би претекао Роџера Федерера и Рафаела Надала по том параметру на листи најтрофејнијих тенисера у историји спорта.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво