Читај ми!

Саша Јанковић за РТС: Премијер Морисон сакупља политичке поене на Ђоковићу

Правни тим најбољег тенисера света уложио је жалбу о којој ће суд одлучивати тек у понедељак. До тада Новак остаје у имиграционом хотелу у Мелбурну. Новинар Саша Јанковић који живи у Аустралији сматра да иза свега стоји политичка одлука.

На захтев адвоката Новака Ђоковића, Федерални окружни и породични суд одложио је до понедељка одлуку по његовој жалби на укидање визе за улазак у Аустралију.

"Нема сумње да ова вест има и политичку конотацију. То је данас потврдио и бивши директор Аустралијан опена, Пол Мекнеми, који је био први човек овог турнира више од 12 година. Он је рекао да је ово срамота за Аустралију и да Новаку треба одмах дозволити да дође на Аустралијан опен, јер то је једноставно није догодило у историји овог турнира", рекао је новинар Саша Јанковић који живи у Аустралији.

"Треба знати да се федерални избори у Аустралији одржавају у мају и да Влада има проблема са целом ситуацијом, јер програм масовне вакцинације није дао жељене резултате. У овом тренутку имамо експлозију ковид случајева у читавој Аустралији. Тако да само за десет дана Аустралија је забележила више од 350.000 нових случаја и наравно огромна већина су ваксинисани, јер више од 95 одсто су вакцинисани", каже Јанковић.

"Федерални премијер је на данашњој конференцији одговарао на питања везана за Новаков случај. Очигледно је да Скоту Морисону ово иде у прилог јер он на овај начин жели да вакцинисаним Аустралијанцима покаже да нема двоструких стандарда и да правила важе за све. Лично мислим да му ово може донети политичке поене чак и уколико на суду та одлука буде поништена", објашњава Јанковић. 

Ђоковић је поздравио навијаче који су се окупили испред хотела у Мелбурну да му пруже подршку.

Амбасадору Аустралије у Србији Данијелу Емерију данас је у Министарству спољних послова Србије исказан усмени протест због недоличног третмана којем је изложен најбољи тенисер света, а испред Народне скупштине у Београду одржан је скуп подршке светском броју један.

Ђоковићу је одбијен улазак у Аустралију услед "буре протеста" због одлуке да му се одобри медицинско изузеће од вакцинације против ковида 19 за учешће на Аустралијан опену. 

недеља, 05. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара