Читај ми!

Троицки: Не памтим да је иједан спортиста био овако малтретиран од стране неке Владе

Селектор Дејвис куп репрезентације Србије Виктор Троицки каже за РТС да не памти да се неком светском шампиону десило ово кроз шта пролази Новак Ђоковић тренутно у Аустралији. Сматра да је у питању политичка игра и да цела ситуација нема везе са спортом. Не памтим да је иједан спортиста био овако малтретиран од стране неке Владе, поручује Троицки.

Виктор Троицки каже да је читава ситуација кроз коју пролази Новак Ђоковић пре свега један велики скандал и више од тога.

"Не памтим да се ово десило оваквом шампиону, оваквом светском шампиону, не само у тенису, него једном од највећих спортиста свих времена. Не памтим да је иједан спортиста био овако малтретиран од стране једне Владе", поручује Троицки.

Истиче да му је невероватна изјава за визу.

"Путовао сам више пута у Аусталију и имам искуства са тим визама, то је електронска виза која се аплицира раније и добијање те визе се одобрава од власти из Аустралије, тако да били су упућени, знали су коју визу тражи и са којом визом ће доћи у Аусталију. Тако да ми је мало апсурд – пустили су га на авион и онда су када се укрцао на авион кренула нагађања и изјаве њихових власти да ће малтене потрудити да му направе проблем и да га не пусте", наводи Троицки.

Истиче да све делује као неки инат.

"Политичке игре, ово нема везе са спортом, ово је чисто малтретирање и један велики, велики скандал", каже Троицки.

Наглашава да су и други играчи дошли са истим медицинским изузетком и истим визама и ушли у Аустралију.

"Све је кренуло низбрдо када је објавио тај пост да креће у Аустралију и као да су се тада заинатили и да су тада схватили да треба да нешто промене", рекао је Трицки и додао да му је несхватљиво све што се дешава.

Троицки каже да је читава ситуација понижавајућа за свакога, посебно за шампиона какав је Ђоковић.

"Знамо сви да је освојио девет титула на Аустралијан опену и да је заиста имао велику жељу да дође и да обори рекорд у гренд слемовима. Заиста ми је све ово јако чудно и изненађен сам непријатно", наглашава Троицки.

Истиче и да је изненађен и са организаторима Аустралијан опеном и АТП-ом који се нису оглашавали и стоје са стране.

"Треба да заштите своје играче када већ организују турнир. Наравно да власти одређују правила и правила треба да се поштују, али он је добио одобрење од њих да може да дође, да може да игра, тако да ми је све ово јако чудно и надам се да ће се решити у најкраћем могућем року", поручио је Троицки.

Наводи да је Ђоковић из свих тешких ситуација излазио још јачи.

"Сигуран сам да и ако добије шансу да ће му ово бити још један већи мотив да освоји турнир", закључује Троицки. 

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се