Читај ми!

Вучић о Новаковој ситуацији: Тражили смо да га преместе из злогласног хотела

Председник Србије Александар Вучић саопштио је да се неколико пута чуо са Новаком Ђоковићем, као и да држава Србија покушава да му обезбеди што бољи третман и услове у Аустралији, док се не реши његов статус у тој земљи.

Председник Вучић нагласио је да је Србија у разговорима како са Новаком, тако и са аустралијским властима и да је једина жеља да српски тенисер напусти својеврсни хотелски смештај у који је стављен.

"Влада Марић је позвао аустралијског амбасадора синоћ и јутрос и у складу са договорима које Ана Брнабић управо уговара, желећи једну ствар пре понедељка и коначне одлуке суда, да се Новаку Ђоковићу дозволи да не буде у овом злогласном хотелу, већ у кући коју изнајмљује, у којој може да се креће и да се припрема за турнир", рекао је председник Вучић.

Александар Вучић рекао је да Србија даје све од себе да Новаку обезбеди боље услове и штити интерес својих грађана. 

"Ја сам синоћ први пут разговарао са њим, јутрос други пут, а чуо сам се и са његовим оцем. Оно што је Новак тражио од своје државе, ми смо у сваком тренутку желели, хтели и наша је обавеза да то учинимо, да штитимо интерес наших грађана и томе смо апсолутно посвећени", додаје председник.

Ђоковићу је синоћ укинута виза са образложењем да није било довољно доказа за потврду његовог медицинског изузећа од вакцинације против ковида 19. 

"Радимо све што можемо да предузимамо, наше министарство спољних послова је активно укључено у све. Оно што није фер је да се води општа хајка у којој учествују сви, од аустралијског премијера, причајући да сва правила важе за све, а то је бесмислено. Више тенисера су пустили под истим условима под којим Новака нису. Плашим се да ће врста политичког иживљавања на Новаку Ђоковићу да се настави, да би они доказали неке друге ствари, јер кад некога не можете да победите, онда се бавите оваквим стварима", закључује Вучић.

На захтев адвоката Новака Ђоковића, Федерални окружни и породични суд одложио је до понедељка одлуку по његовој жалби на укидање визе за улазак у Аустралију.

недеља, 05. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара