Клуб тестирао играчице на трудноћу без њиховог знања

Женски рукомет у Француској потреса скандал, пошто је шест играчица Нанта објавило да их је клуб тестирао на трудноћу без њиховог знања. Рукометашице су у званичном писму откриле да су их у Нанту кришом тестирали, а њихов глас подржало је удружење играчица.

Идентитет девојака које су се жалиле није познат.

"Ми, професионалне играчице Нанта, желимо да се зна наша верзија прича, кроз ово отворено писмо. Желимо да кажемо да нисмо конкретно информисане да ће узорци крви бити коришћени за тест на трудноћу", стоји у објављеном писму.

"Желеле смо једино да будемо обавештене како бисмо дале сагласност. Треба подићи свест како ниједна жена не би морала ово да осети на свом послу."

Деманти је дошао из клуба, председник Арно Понро оповргао је наводе који су дигли на ноге француску рукометну заједницу.

"Тестови нису урађени илегално или без знања играчица. Напротив, они су и спроведени у циљу заштите играчица. Из саопштења играчица једино је истинито да су тестови рађени. Две ствари, међутим, нису тачне. Тестови нису били илегални и нису рађени без знања играчица", рекао је председник Нанта на конференцији за медије, на којој је била и капитен екипе Леа Лињијер.

Она је навела да верује да је клуб поступао по правилима.

"Желела бих прво да говорим о клупском доктору који је особа од поверења. Он је неко ко је добар у свом послу, уз нас је све време. Никаква информација није откривена, никада није прекршио поверљивост и то је веома важно за нас", казала је Лињијерова.

Прва звезда Нанта је шпански бек Александрина Барбоса, а у овом клубу игра и српска интернационалка Гордана Митровић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво