"Срби за Србе" награђени орденом Светог Саве

Хуманитарна организација "Срби за Србе" добитник је Ордена Светог Саве, највишег одликовања које додељује Српска православна црква. Орден је у Грачаници, на Видовдан, свечано уручио патријарх српски Иринеј.

Орден Светог Саве, највише одликовање које додељује Српска православна црква, свечано је уручен 28. јуна, на Видовдан, у порти манастира Грачаница представницима Хуманитарне организације "Срби за Србе" за дугогодишњи добротворни рад и помоћ српском народу широм Србије и Балкана.

Свечана церемонија додељивања ордена Светог Саве другог степена обављена је након свете архијерске Литургије, а орден је примио председник Хуманитарне организације Срби за Србе господин Игор Рашула заједно са осталим члановима овог удружења који су присуствовали овом свечаном чину.

Хуманитарна организација Срби за Србе већ пуних десет година вредним добротворним радом прикупља и обезбеђује вредну помоћ за социјално угрожене вишедетне српске породице широм Србије и региона.

Захваљујући својим регистрованим огранцима у Србији, Републици Српској, Аустрији, Швајцарској, Немачкој и САД, као и бројним донаторима широм света, организација Срби за Србе прикупила је до сада више од 1,2 милиона евра и помогла преко 1400 угрожених и сиромашних породица које заједно броје више од 10 000 деце.

Посебно треба нагласити вредну хуманитарну и економску помоћ коју је организација Срби за Србе у протеклих десет година обезбедила угроженим породицама на Косову и Метохији и Крајини, које су захваљујући пожртвованом раду чланова организације обезбедили могућност да се велики број породица врати на своја огњишта са којих су прислино протерани у последњим немилим ратним догађајима.

Хуманитарна организација Срби за Србе покренула је почетком марта ове године велику хуманитарну кампању Пошаљи СМС на 7763, у вредности од 100 динара за једну поруку, путем које се прикупљају средства за помоћ социјално угроженим породицама широм Србије.

Путем свог званичног сајта srbizasrbe.org организација сваког месеца окупља на стотине донатора широм света који редовним месечним уплатама обезбеђују средства за реализацију нових пројеката помоћи породицама и деци широм Балкана.

број коментара 0 Пошаљи коментар