Читај ми!

Како је фронтмен Рамштајна „регрутовао“ девојке за секс

Неки кажу да је у питању сексуална злоупотреба. Други да су девојке саме радо долазиле у бекстејџ. Појавила су се нова сведочења о секс-журкама Тила Линдемана, фронтмена бенда „Рамштајн“.

Како је фронтмен Рамштајна „регрутовао“ девојке за секс Како је фронтмен Рамштајна „регрутовао“ девојке за секс

Скоро десет месеци после првих написа о оптужбама против Тила Линдемана, више особа из окружења чувеног фронтмена „Рамштајна“ проговорило је о „кастингу“ којим је бирао девојке за бекстејџ.

Једна од оних који су проговорили је Ана Јакина, руска менаџерка у свету музике. Годинама се старала о „Рамштајну“ и Линдеману на његовим соло-наступима у Русији.

Свако је могао да види како се скоро свако вече младе жене доводе Линдеману, каже Јакина. Додаје да не разуме зашто сви о томе ћуте. Каже, можда је девет од десет жена знало у шта се упушта, али једна од десет није.

Понекад је имала утисак да је у секти, додаје Јакина. „Гуруу секте се верује шта год да каже и његова упутства се следе. За мене је то као трговина женама.“

Све је почело са Шелби Лин

Шелби Лин (25), једна од жена коју је Линдеман одабрао за бекстејџ – а то је у његовом случају значило за секс – живи у Северној Ирској, у једном обалском градићу. Ради у општинској управи, годинама је била верна обожаватељка„Рамштајна“.

После концерта у литванском Виљнусу 2023. „одабрана“ је за секс са Линдеманом, после чега је на Твитеру (данас Икс) покренула лавину када је то објавила.

Каже, у паузи концерта је позвана у једну просторију где је требало да се упозна с Линдеманом. Одбила је да има сексуалне односе с њим, каже Лин. Касније је имала осећај да су јој подметнули дрогу, али то није могла да докаже.

Недуго после њених објава, „Рамштајн“ се огласио саопштењем у којем је све демантовано.

Новинари немачког јавног сервиса НДР су последњих месеци причали са двадесетак жена које су наводно „регрутоване“ за таква „дружења“ с Линдеманом. У разним градовима Европе принцип је био исти, описују оне.

У камере јавног сервиса су ове жене први пут отворено проговориле о ономе што су прошле.

Бразилка Моник Т. се сећа афетрпартија са Линдеманом после концерта у Ротердаму. Каже да је певач после неког времена постао нервозан. „Устао је, избацио главу кроз врата и урлао низ ходник: ’Доведите жене, доведите више жена, доведите жене!’“

Главна „регрутерка“

За „регрутовање“ је Линдеман очито имао мрежу особа од поверења. Као централна особа помиње се Рускиња Алена Макејева. Она себе до данас назива „кастинг-директорком“ и, према новинарском истраживању, била је главна особа за контакт с љубитељкама бенда.

Ана Јакина зна за то и тврди да је Макејева пре концерата бирала девојке за „Row Zero“, простор испред саме бине, као и за забаве које су се у мањем кругу одржавале пре и после концерата.

Јакина тврди да јој је Макејева једном рекла како треба да одабере пар девојака и одведе их у Линдеманову хотелску собу док је он на бини. Наводно је те девојке требало да чекају у соби у потпуном мраку и орално задовоље Линдемана кад дође.

Тако каже Јакина, али се то не може доказати. „Девојке му се сервирају као на тацни“, тврди Јакина.

Макејева и друге особе означене као „регрутери“ девојака нису одговарале на упите новинара.

Елнара Нуријева такође зна понешто. И сама је дуго била обожаватељка „Рамштајна“ и упознала је Макејеву док је Линдеман снимао један спот.

Како данас каже Нуријева, Макејева је једном замолила да помогне у „кастингу“ за Линдеманов афтерпарти и ова је помогла. Данас се каје.

Каже, било је жена које су по сваку цену хтеле да упознају Линдемана, али и оних које нису имале појма у шта се заправо упуштају. „То је злоупотреба моћи. Злоупотреба правих осећања девојака које су хтеле да виде идола.“

Само „секс, дрога и рокенрол“?

Има и оних који тврде другачије и говоре о групи-девојкама које се врло радо упуштају у све то. Рецимо Петер Лубрих који је почетком века био задужен за обезбеђење „Рамштајна“, и сам је позивао девојке на афетрпарти.

Каже, у његовом послу кодекс части подразумева да се не прича о ономе што се види, али он каже да је групија одувек било и да није безвезе оно тројство „секс, дрога и рокенрол“.

Лубрих тврди да, кад је делио позивнице за бекстејџ, то било као да са „кобасицом ходаш кроз хорду паса који нису јели три дана“.

Каже, иза бине се дешава исто што и другде у животу. Сматра да су сви тамошњи сусрети, какви год да су били, увек били доборовољни.

Исто каже и Линдеманов адвокат Зимон Бергман. Каже, сексуални односи око концерата били су увек у међусобном сагласју и ниједној жени није ништа учињено против њене воље.

Адвокат каже да се о „регрутацији“ девојака може дискутовати с моралног аспекта. „И ја сад отворено кажем, тако нешто не одобравам.“

Раније су јавни сервис НДР и Зидојче цајтунг изнели тврдње две жене да су сексуално искоришћене. Оне нису одбиле секс са Линдеманом, нису се браниле, али су после сматрале да је он био превише нападан.

Тужилаштво обуставило истрагу

Линдеман је тада одговорио да је секс био уз обострани пристанак. Берлинско државно тужилаштво је покренуло истрагу против Линдемана и Макејеве, али је затворило после два месеца – ниједна наводна жртва није се јавила тужилаштву.

До данас Линдеман правним путем оспорава тврдње Шелби Лин као и медијске написе, између осталог оне јавног сервиса НДР. Делимично је у томе Линдеман имао успеха пред судом.

Средином маја „Рамштајн“ иде на европску турнеју, 24. и 25. маја је у Београду. Већина концерата већ је распродата.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво