Читај ми!

Ватра и метал – Рамштајн привукао више од 100.000 људи у Београд

Вечерас на Ушћу у Београду – први концерт немачке групе „Рамштајн", а сутра је други. У граду се велике гужве и нема слободног места у хотелима јер је стигло много љубитеља немачког бенда из региона и остатка Европе.

Један од најпровокативнијих бендова на свету, ове године прославља 30. рођендан. Мишљења о музици „Рамштајна" су подељена, али када закажу концерт, то је велики догађај.

Ових дана на сајтовима за издавање станова или хотелских соба све је издато или резервисано.

Заљубљеници у „Рамштајнову" музику долазе из читаве Европе. После Београда, најближе дестинације на којима наступају су Дрезден и Атина.

„Београд је најпожељнији град овог викенда, дакле најпосећеније туристичка дестинација у Европи. Нема празног лежаја, свих 30.000 лежаја су попуњени, од 14.000 хотелских смештаја и у приватном категорисаним, некатегорисаним објектима, тако да смо попуњени до последњег места. Дуго није било, 40 година, оволики број туриста да буде само у једном или два дана или викенд какав је овај сада", каже Георги Генов, директор Пословног удружења хотелијера и ресторатера Србије ХОРЕС.

Рамштајн је у Србију стигао са 77 шлепера опреме, а око хиљаду и по људи ангажовано је на концерту.

Зову их и мајсторима пиротехнике, који најпре због тога привлаче своју публику.

На сваком концерту спајају ватру и метал, а на овој европској турнеји искористиће више од 600 пиротехничких ефеката.

„Београд се нашао на листи од 16 градова који су они обухватили овом европском турнејом, тако да имамо два дана прилику да гледамо највећи немачки бенд и богове индастриал метала, више од 120.000 људи очекујемо током ова два дана. Ови концерти су заправо производ преговора који су трајали још од летос са њиховим тимом, они су чак долазили летос на Ушће да извиде ситуацију", рекла је Наташа Калембер из "Sky music" продукције.

Осим перформансима и спектаклом којим никада не изневере публику, у текстовима „Рајмнштајнове" музике у фокусу су актуелне политичке теме, моћ, сексуалност. Кажу и да је ово највећи музички пројекат у Србији.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије