Znanje imanje

Nije više dovoljno da znamo da proizvedemo hranu. Valja upravljati troškovima, rizicima i pronaći kupca. Donositi odluke o investicijama, biti spreman na promene- to su sve veštine preduzetnika, a kako da ih prepoznamo u sebi i postanemo odgovorni za svoj posao.

Baš o ovome u ovom izdanju Znanja Imanja govore: deca, učiteljice, roditelji iz sela Lipove kod Vrnjačke banje- koliko je važno da u školi učimo kako da se neguje bašta u programu "Mali preduzetnici i čuvari prirode".

Marijana Šibak iz Novog Sela, agronom, kakav je put od ideje do nagrade za inovacije.

Natalija- menadžer i Julija uskoro diplomirani agronom sestre Kuzmanović iz Vrčina- zašto žele da osnuju zadrugu organskih proizvođača i približe biohranu Beograđanima.

Radovan Lazarević iz Brankovine o mogućnostima da malina dobrog kvaliteta nađe sigurnog kupca, koji poštuje njene hranljive vrednosti.

Urednik: Jasmina Nikitović Stojičić

Novinar: Dragana Popov

Знање имање

Autor:
РТС

Храна је наша потреба и задовољство, а како да постане добар бизнис? Да ли је у пољопривреди извозна шанса Србије и колико је препознајемо? [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије