Читај ми!

8. Бунт рок фестивал 2024, финале

У финалу осмог издања фестивала, на великој сцени РТС-овог студија у Кошутњаку представиће се десет финалиста - по пет најбољих аутора и музичких састава из првог и другог полуфинала. У ревијалном програму, наступиће: "Артан Лили", "Љубичице" и "Монах".

Након одржана два полуфинала, дошао је тренутак да најбољих десет учесника такмичарског програма Бунт рок фестивала, наступе још по једном и представе своје песме, музику, таленте и потенцијале.

Познато је да је мото овог фестивала "Нека музика победи", те је зато водитељски тим и овога пута спреман да релаксира тамичарску атмосферу -  Бранка Главоњић и Александар Марковић Лама са главне бине, а Зоран Стефанов Исказ кроз ведре и инспиративне интервјуе са свим музичарима који ће наступити.

Састав жирија је појачан са још два члана, те ће у финалу 8.БРФ-а они радити у следећем саставу: Маја Цветковић ("Е play"), Иван Феце Фирчи, Милена Милутиновић (бенд "Репетитор"), Милош Игњатовић ("Дорћол плац"), Милован Бошковић ("Земља грува"). Урош Марковић (композитор и музички уредник у РТС-у) и Небојша Сабовљевић, музички уредник на тематском радио каналу "РТС Рокенролер".

У ревијалном програму, наступиће афирмисани музички састави: "Артан Лили", "Љубичице" и прошлогодишњи победници - бенд "Монах" из Ниша.

Награде за најбоље на Бунт рок фестивалу 2024.

По традицији, уз мултимедијску афирмацију на програмима и платформама медијског система Радио-телевизије Србије, најбољи учесници Бунт рок фестивала ће освојити чувене статуете муње (златну, сребрну и бронзану), затим новчане награде РТС-а али и друге вредне награде, које су обезбедили пријатељи Бунт рок фестивала.

Такође, најбољи бендови/такмичари добиће и прилику да наступе на најпрестижнијим музичким фестивалима у Србији и региону, у оквиру пројекта БРФ, који носи назив "Бунт рок турнеја".

Новина ове године је и вредна награда ПГП РТС-а за победнике Бунт рок фестивала 2024 - објављивање студијског албума!

Бунт рок фестивал је једини телевизијски фестивал такмичарског карактера, чији је циљ афирмација домаће поп и рок музике, као и формирање нове српске поп и рок сцене. Ова својеврсна национална музичка платформа настала је као пројекат ТВ емисије Бунт ауторке Бранке Главоњић. Бунт је најдуговечнија рок емисија (у историји РТС-а, у Србији као и у европским оквирима) - у континуитету се емитује већ 21 годину. 

Током досадашњег трајања Бунт рок фестивала РТС-а, кроз процес је прошло више од 1800 и бендова из целе Србије, а њих 150 је добило прилику да наступи на сцени РТС-овог ТВ студија и представи се најширем аудиторијуму.

Велико финале Бунт рок фестивала 2024 - пратите уживо на РТС 2 и платформама РТС Планета и РТС Звук - у суботу, 25. маја, у 21.35

 

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије