Читај ми!

Идентификован нападач из тржног центра у Сиднеју, полиција наводи да је имао психичке проблеме

Полиција Новог Јужног Велса идентификовала је нападача који је насмрт избо шест особа у прометном тржном центру у Сиднеју пре него што га је убила полицајка. Реч је о четрдесетогодишњем Џоелу Кочију, а полиција наводи да је он патио од неутврђених проблема са менталним здрављем.

Полиција је саопштила да је Џоел Кочи (40) одговоран за напад на тржни центар Вестфилд у Бонди Џанкшн у суботу, недалеко од светски познате плаже Бонди.

Помоћник комесара полиције Новог Јужног Велса Ентони Кук рекао је на конференцији за медије да Кочи пати од неутврђених проблема са менталним здрављем и да се напад не третира као терористички акт.

Настављамо да радимо на профилисању починиоца, али је у овој фази врло јасно да је то повезано са менталним здрављем починиоца, рекао је Кук, преноси Асошијетед прес.

Шест убијених, 12 повређених

Напад на тржни центар, један од најпрометнијих у земљи, почео је око 15.10 часова по локалном времену.

У нападу је убијено шест особа - пет жена и један мушкарац, старости између 20 и 55 година, а 12 повређених је превезено у болницу, укључујући 9-месечно дете, чија је мајка умрла током напада.

Две од шест жртава су из иностранства и немају породицу у Аустралији, рекао је Кук у недељу.

Албанезе: Полицајка херој који је спасио много живота

Премијер Ентони Албанезе рекао је да је полицајка која је усмртила нападача "херој који је својим поступцима спасио много више живота".

Дивна инспекторка која се изложила опасности и отклонила претњу која је постојала за друге, не размишљајуци о ризицима за себе... Та храброст је била изузетна коју смо јуче видели, додао је он.

Тржни центар ће и данас бити затворен и бице активно место злочина данима, саопштила је полиција.

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво