Читај ми!

Напад ножем у Сиднеју – седморо мртвих, беба у критичном стању, мајка преминула

Мушкарац наоружан ножем убио најмање шест особа у тржном центру "Бонди џанкшн" код Сиднеја. Више особа повређено, међу њима и деветомесечна беба, чија мајка је преминула у болници од последица повреда. Нападач мртав, саопштила полиција. Утврђује се мотив, напад није повезан са тероризмом.

Један мушкарац је убо више особа у тржном центру "Бонди џанкшн" у Сиднеју, а полиција је пуцала у нападача који је деловао сам. 

Најмање седам особа убијено је у инциденту, укључујући и нападача, саопштила је полиција и навела да је убијено пет жена и један мушкарац.

Најмање 11 особа је рањено, а полиција наводи да је међу повређенима и деветомесечна беба, која је оперисана и у критичном је стању. Њена мајка подлегла је повредама.

"Нападач је убијен у тржном центру након што је ножем кренуо на полицајку којa га је позивала да се преда", навео је официр Ентони Кук на конференцији за медије.

Полиција на терену, истрага у току

Комесарка полиције Карен Веб истакла је да је нападач имао 40 година, да је одраније познат полицији и да напад није терористички акт. 

"Не постоји опасност од новог напада", истакла је Вебова. 

На терену су полицијске снаге и возила хитне помоћи.

На снимцима који су се појавили на друштвеним мрежама виде се узрујани људи који беже из тржног центра. ТЦ је затворен до даљег, а посетиоци су евакуисани. У тренутку напада, у комплексу је боравило више најмање 150 особа.

Премијер Аустралије: Ужасан чин насиља против недужних људи

Премијер Аустралије Ентони Албанезе је у обраћању нацији истакао да је "у питању ужасан чин насиља против недужних људи".

"Изјављујем саучешће породицама страдалих и изражавам захвалност свим службама које су помогле – полиција, хитна помоћ, ватрогасци", навео је Албанезе и посебно се осврнуо на, како је рекао, херојски чин полицајке која се сусрела са нападачем и спречила већу трагедију.

"Она је свакако херој, свесно је ушла у ситуацију која је по њу била веома опасна", истакао је премијер Аустралије. 

Навео је да ће све службе и даље бите транспарентне.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво