Британски премијер на удару критика због "шокантног расипања новца"

Председник владе Велике Британије Риши Сунак нашао се на удару критика након што је обелодањено да је у периоду краћем од две недеље путовао приватним авионима и потрошио у те сврхе око 500.000 фунти – "шокантно расипајући новац пореских обвезника".

Критике упућене Ришију Сунаку подстакле су британску опозицију да нападне премијера тврдећи да је одсечен од реалности и да није у стању да ради на зеленој агенди.

У откривеним документима из Сунаковог кабинета детаљно се описују путовања премијера у иностранство у трецем кварталу 2022. године.

Откривено је да је Сунаков кабинет коштао британске пореске обвезнике око 108.000 фунти за путовање приватним авионима до и са самита у Египту, 6. и 7. новембра.

Недељу дана касније Сунак је одлетео на самит Г20 на Балију у Индонезији, вратио се 17. новембра, а ово повратно путовање је коштало више од 340.000 фунти.

У децембру је једнодневни излет у Летонију и Естонију у посету британским трупама коштао више од 62.000 фунти.

Документ о трошковима премијерског кабинета показује да је скоро 20.000 фунти потрошено на друге трошкове као што су смештај, храна и визе.

Међутим, све наведено не укључује трошкове за службенике који су такође ишли са премијером на ова путовања, а делегације су биле различите величине - од 19 са премијерком Лиз Трас, до 35 колико их је пратило Сунака на Бали.

Сунак је и раније био критикован због неразумевања стања у земљи. У децембру он је посаветовао једног бескућника да почне да се бави бизнисом.

четвртак, 01. јун 2023.
22° C

Коментари

Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено
Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено