Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Кијев: Погинуло седам чланова посаде руског брода "Сергеј Котов"; МКС оптужио команданте Војске Русије за ратне злочине

Рат у Украјини – 741. дан. У нападу украјинских дронова потопљен је руски патролни брод Црноморске флоте "Сергеј Котов", а Кијев наводи да је седам чланова посаде погинуло, док их је шест рањено. Руска ПВО оборила је украјински ловац "миг 29" у области Николајев. Саобраћај за возила на Кримском мосту обновљен је након вишесатног прекида због експлозија у граду Керчу. Украјинска војска гранатирала је железничку станицу Глушково у Курској области. Међународни кривични суд је оптужио двојицу припадника руске војске за ратне злочине.

Кијев: Погинуло седам чланова посаде руског брода "Сергеј Котов"; МКС оптужио команданте Војске Русије за ратне злочине Кијев: Погинуло седам чланова посаде руског брода "Сергеј Котов"; МКС оптужио команданте Војске Русије за ратне злочине

Руски дронови у више наврата напали су украјински лучки град Одесу. Ни на Криму није било мира током ноћи, више експлозија одјекнуло је у источном граду Керчу, док је Кримски мост, који повезује полуострво са Русијом, био затворен за саобраћај.

Сукоби су интензивирани на неколико деоница фронта у Запорошкој области. Поред Работина, борбе се воде од села Вербовоје према Малој Токмачки. Фронт је оживео и у области села Жеребјанки и Пјатихатки, која се налазе североисточно од града Васиљевке.

Украјинске снаге покушавају да задрже своје положаје појачавајући гранатирање беспилотним летелицама и артиљеријом, укључујући и касетне гранате.

Оружане снаге Украјине изградиле су одбрану дуж линије Бердичи–Семјоновка–Орловка–Тоненко. Према подацима украјинских снага, заустављен је продор руске стране на том правцу.

петак, 24. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије