Читај ми!

Блинкен: Викторија Нуланд одлази у пензију

Подсекретарка за политичка питања САД Викторија Нуланд обавестила је државног секретара Ентонија Блинкена да намерава да напусти ту функцију и оде у пензију.

''Викторија Нуланд ми је дала до знања да намерава да се повуче у наредним недељама са места подсекретара за политичка питања, што је улога у којој је она персонификовала посвећеност председника Бајдена да врати дипломатију у центар наше спољне политике и оживи америчку глобалну политику и лидерство у кључном тренутку за нашу нацију и свет'', саопштио је Ентони Блинкен.

Навео је да су он и председник САД Џозеф Бајден затражили од подсекретара за менаџмент Џона Баса да буде вршилац дужности подсекретара за политичка питања док се не изабере наследник Нуландове.

''Веома смо захвални на Викторијиној служби и на трајном трагу који је оставила овој институцији и свету'', поручио је Блинкен.

Нуландова је обављала функцију подсекретара од јула прошле године, док је у другом мандату бившег председника САД Барака Обаме обављала функцију помоћника државог секретара за европска и евроазијска питања.

петак, 24. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије