Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Зеленски именовао Шевченка за саветника; Москва: Оштећена трафостаница у Курској области

Рат у Украјини – 580. дан. Украјинске власти наводе да су током ноћи и рано јутрос нападнути лука Измаил на Дунаву и Криви Рог. Локалне власти у Курској области тврде да је у нападу украјинског дрона оштећена трафостаница. Кијев истиче да је у нападу на Севастопољ погинуо командант руске Црноморске флоте Виктор Соколов. Москва објавила фотографије састанка Шојгуа са официрима на којима се види и Соколов.

Кијев је саопштио да су руске снаге током јучерашњег дана, напале Одеску област дроновима "шахид" и ракетама "оникс" и "калибар", те да је оштећена лучка инфраструктура. Тврди да украјинске снаге бележе успех на фронту, те да је у нападу на Севастопољ погинуо командант руске Црноморске флоте Виктор Соколов.

С друге стране, Москва наводи да су руске снаге обориле седам дронова изнад Белгородске области, као и да су у нападу украјинских дронова на Курск оштећена домаћинства и административне зграде. Реаговала је и упутила протест Бугарској због протеривања руских свештеника.

У међувремену је украјински председник Володимир Зеленски потврдио да су у Украјину стигли амерички борбени тенкови "абрамс".

Бивши украјински нациста добио овације канадског парламента током посете Зеленског, уследило је извињење председник канадског Доњег дома Ентонија Ротe.

Мађарска је саопштила да неће подржати Украјину на међународном нивоу све док Кијев не поврати права мађарској мањини на својој територији, а Анджеј Дуда изјавио је да би Пољска могла да обезбеди Украјини старије оружје из свог арсенала након што га замени за модерно. 

Истражно тело УН оптужује Русију за мучења заробљеника.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се