Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Зеленски допутовао у Њујорк; Путин: Завршена фаза опоравка руске економије

Рат у Украјини – 572. дан. Председник Украјине Володимир Зеленски допутовао је у посету САД, где ће учествовати на састанцима на високом нивоу у оквиру 78. Генералне скупштине УН. Немачка издваја још 400 милиона евра за помоћ Кијеву. Украјина поднела жалбе Светској трговинској организацији против Пољске, Словачке и Мађарска због забране увоза хране из Украјине. Фаза опоравка руске економије је завршена, рекао је руски председник Владимир Путин на састанку о нацрту савезног буџета за 2024–2026, преноси Известија.

Рат у Украјини ушао је у 572. дан. Обе стране настављају с ваздушним нападима, а забележени су напади и на руској територији.

Украјинске снаге поново су заузеле село Kлишчијевка на јужном ободу Бахмута на истоку Украјине, изјавио је командант копнених снага Украјине генерал Олександар Сирски. Председник Украјине Володимир Зеленски честитао је војсци на поновном успостављању контроле над Клишчијевком.

Министарство одбране Русије саопштило је да су руске снаге синоћ обориле два украјинска дрона над Кримом, а да је трећа беспилотна летелица оборена над Белгородском облашћу.

Ембарго на увоз украјинског жита у Пољску остаће на снази док Варшава не разради одговарајући модел сарадње са Kијевом у тој области, изјавио је пољски премијер Матеуш Моравјецки.

Европска комисија позвала је Пољску, Мађарску и Словачку да буду конструктивне након што су најавиле да ће једнострано продужити ембарго на увоз житарица из Украјине упркос одлуци Комисије да ту забрану укине.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара