Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Зеленски: Амерички тенкови "абрамс" стигли у Украјину; Истражно тело УН оптужује Русију за мучења заробљеника

Рат у Украјини – 579. дан. Руске снаге напале су Одеску област дроновима "шахид" и ракетама "оникс" и "калибар", оштећена је лучка инфраструктура, саопштила је украјинска војска. С друге стране, Москва наводи да су у нападу украјинских дронова на Курск оштећена домаћинства и административне зграде, те да је оборено још седам дронова изнад Белгородске области. Украјински председник Володимир Зеленски потврдио је да је његова војска преузела америчке борбене тенкове "абрамс". Истражно тело УН оптужује Русију за мучења заробљеника.

Кијев је оптужио Москву за јучерашњи ваздушни напад на Херсонску област, у којем су, како тврди, две особе погинуле, а три повређене.

Русија је, с друге стране, саопштила да је украјински дрон напао управну зграду у Централном округу у Курску, те да је оборен дрон и у области насеља Кремена.

У међувремену је британски министар одбране Грант Шапс најавио да ће Британци обучити 30.000 украјинских војника.

Запад и Украјина оптужују Русију да намерно изазива глад у Украјини.

Папа Фрања каже да је индустрија оружја кључни покретач патње украјинског народа, али истиче да ће и ускраћивање оружја сада наставити њихову патњу. 

Кандидат Републиканске странке за председничку номинацију и гувернер Флориде Рон Десантис изјавио је да се противи чланству Украјине у НАТО-у, додавши да то није у безбедносном интересу Сједињених Америчких Држава.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се