Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Напад дроном у Курску, у региону Доњецка уведен полицијски час; Британци ће обучити 30.000 украјинских војника

Рат у Украјини – 578. дан. На фронту нема промене. Две особе су погинуле током руског гранатирања Херсонске области, саопштили су локални званичници. Украјински дрон напао је управну зграду у Централном округу у Курску и оштећен је кров, саопштио је губернатор области Роман Старовојт. Председник самопроглашене Доњецке Народне Републике (ДНР) Денис Пушилин објавио је декрет којим се уводи петочасовни полицијски час. Британски министар одбране Грант Шапс најављује да ће Британци обучити 30.000 украјинских војника.

Кијев је оптужио Москву за јучерашњи напад на Дњепропетровску и Одеску област.

Са друге стране, Русија је оптужила Украјину за напад на штаб руске Црноморске флоте у Севастопољу.

Реаговао је и Кијев, и поручио да је тај украјински напад у Севастопољу веома моћан резултат и да Украјина "тамо има много таквих циљева".

У међувремену, се огласио руски министар спољних послова Сергеј Лавров и поручио да украјински предложени мировни план, као и најновији предлози Уједињених нација за оживљавање црноморске иницијативе за жито, "нису реални".

Председник Украјине Володимир Зеленски доделио је пољским волонтерима државна признања током кратке посете Пољској на путу за Украјину, али се није састао са званичницима јер су односи две земље затегнути због увоза житарица.

Премијер Пољске Матеуш Моравјецки поручио је да жели председнику Украјине Володимиру Зеленском да никада више не вређа Пољаке као што је то учинио недавно током свог говора у Уједињеним нацијама.

САД траже појашњење од Пољске након што су званичници те земље најавили да би могла да буде обустављена војна помоћ Украјини, објавио је Блумберг позивајући се на америчког званичника који је желео да остане анониман.

У Норвешкој је ухапшен бивши командант Вагнера.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се