Словачки војници одлазе са Косова

Укупно 138 словачких војника у саставу Кфора повући ће се са Косова, одлучила је влада у Братислави. Влада Словачке наглашава да ће наставити да извршава задатке међународног кризног тима у региону Западног Балкана.

Словачка влада је одлучила да до краја ове године повуче своје војнике из међународне мировне мисије Кфор на Косову.

Влада Словачке је притом нагласила да ће наставити да извршава задатке међународног кризног тима у региону Западног Балкана, јавила је словачка агенција ТАСР.

Словачки премијерка Ивета Радичова је у понедељак одбацила наводе да ће се словачка јединица повући из састава Кфора јер је та држава одбила да призна независно Косово.

Агенција је прецизирала да ће од 1. децембра почети повлачење са Косова 138 словачких војника и њихове опреме и да ће тај покрет коштати 1,5 милиона евра.

"Ми ћемо се фокусирати на бројчано мање мисије, али ће оне бити већег квалитета", изјавио је словачки министар одбране Лубомир Галко, додајући да је међународна операција снага ИСАФ у Авганистану од највећег приоритета, пренела је словачка агенција.

Министар Галко је најавио да ће Словачка повећати број својих војника у саставу међународних снага ИСАФ у Авганистану, где већ има око 300 војника, додајући да ће додатни војници обучавати авганистанске снаге безбедности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара