Читај ми!

Закључен бирачки списак за предстојеће изборе

Јединствени бирачки списак за предстојеће локалне изборе заказане за 2. јун 2024. године закључен је у поноћ, у складу са законском процедуром. У поноћ је истекао и крајњи рок до када измене у бирачком списку, предвиђене недавно усвојеним Законом о допунама Закона о јединственом бирачком списку, морају да буду извршене.


"Подсећамо јавност, да у складу са усвојеним законским решењем, грађани који су у последњих 11 месеци, почев од 3. јула 2023. године, мењали пребивалиште неће моћи да гласају на новој адреси", саопштило је у петак Министарство државне управе и локалне самоуправе Републике Србије.

Министарство је упутило инструкцију јединицама локалне самоуправе да се изврше све потребне измене у делу бирачког списка који се односи на територију јединице локалне самоуправе, како би се успешно завршиле дате обавезе, квалитетно и на време.

Такође, истиче се, запослени у Министарству и референти на локалу раде максимално посвећено, већина њих прековремено, како би се испоштовали сви захтеви и рокови, те у том смислу, јавност не мора да брине.

У периоду од данас до 29. маја у поноћ грађани могу да упуте захтев за упис или промену података који се односе на евиденцију бирача и то електронским путем на националном Порталу еУправа користећи услугу "Захтев за упис/промену података у Јединственом бирачком списку" или попуњавајући образац у њиховом матичном граду, односно општини.

субота, 15. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије