Читај ми!

ГИК: У Београду право гласа има 1.602.112 бирача

Укупан број уписаних бирача за изборе за одборнике Скупштине града Београда 2. јуна, износи 1.602.112, саопштила је Градска изборна комисија након одржане седнице на којој је усвојена Одлука о објављивању укупног броја бирача у Граду Београду.

Како се наводи у саопштењу, укупан број бирача утврђен је у складу са Законом о јединственом бирачком списку и Изменама Закона о јединственом бирачком списку и на основу решења Министарства државне управе и локалне самоуправе о закључењу дела јединственог бирачког списка за подручје Града Београда.

Уз решење ресорног министарства достављен је тачан број бирача за свако бирачко место за подручје Београда, као и број бирача за сваку од седамнаест београдских општина.

По закону, бирачки списак закључује Министарство државне управе и локалне самоуправе, што је за подручје Града Београда и учинило 17. маја 2024. у 24 сата, на основу чега је Градска изборна комисија донела Одлуку о објављивању укупног броја бирача у Граду Београду. Одлука ће бити објављена у Службеном листу Града Београда.

недеља, 02. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије