Јовановић: Власт неспособна за реформе

Чедомир Јовановић критиковао "неспособност власти да мења државу". Јовановић као проблеме види незапосленост младих људи, лош закон о пензијама, занемањивање мера за излазак из кризе и нетранспарентан однос према косовском проблему.

Уочи сутрашњег скупштинског заседања, на којем би посланици требало да расправљају о избору чланова скупштинских одбора, лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић рекао је да је много важније да се на дневни ред стави питање енергетике и антикризних мера.

Јовановић сматра да се терет кризе преноси са лоше организоване државе на средњу класу и да је неопходно да се о томе говори у скупштини.

"Ангела Меркел је у току кризе сазвала десет седница, а Мирко Цветковић није ниједну", истакао је Јовановић гостујући у Дневнику РТС-а.

Лидер ЛДП-а рекао је да је највећи број младих људи незапослен, али да држава не може све да их запосли већ треба да мења систем, који је, према његовим речима, довео младе људе у такав положај.

Говорећи о проблему енергетике, Јовановић је рекао да Србија плаћа енергенте скупље него било ко у региону, а да је притом продала енергетску инфраструктуру.

Јовановић је критиковао и реформу пензија, јер сматра да Закон о пензијском и инвалидском осигурању само избегава "рашчишћавање хаоса". Јовановић је упитао како је могуће да четвртину укупног броја пензионера чине они који су отишли у инвалидску пензију.

Лидер ЛДП-а је, говорећи о чланству Србије у НАТО пакту, рекао да је НАТО колективни систем безбедности који има свој утицај у економији.

Јовановић је навео да разуме да грађани осећају анимозитет према том савезу имајући у виду бомбардовање из 1999. године, али је и додао да баш због тога Србија треба да разуме јачину НАТО савеза.

Председник ЛДП-а је истакао да су све земље региона у том савезу и да не жели политику где је Србија изолована. Јовановић је додао да држава води политику прећутног пристанка уласка у овај савез.

Јовановић је истакао и да се питање Косова и Метохије мора извести пред грађане, односно у парламент, а не да се о њему говори између неколико саветника.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије