Добитницама игре "Узми рачун и победи" уручени кључеви станова у Земунским капијама

Министар финансија Синиша Мали и директор Републичке дирекције за имовину Јован Воркапић потписали су у Влади Србије уговоре са добитницима станова у другом извлачењу новог круга наградне игре "Узми рачун и победи" и уручили им кључеве.

Уговори су потписани са Мирјаном Миловановић из Ћићевца која је у извлачењу у суботу 18. маја добила двособни стан у Земунским капијама и Драганом Раденовићем из Калуђерице који је добио једноипособан стан, такође, у Земунским капијама.

 

Миловановићева је постала власник стана за рачун у износу од 2.133 динара који је платила у Ћићевцу, док је Раденовићу стан донео добитни рачун од 1.502 динара плаћен у Београду.

Мали је након потписивања уговора и уручења кључева честитао добитницима и захвалио им на учествовању у игри "Узми рачун и победи" јер, навео је, на тај начин се заједно са државом труде да се изборимо са сивом економијом.

"Према сивој економији држава има нулту толеранцију. Веома је важно да грађани Србије то разумеју и да сваки пут када купују нешто узимају фискални рачун. Кад год не узмете фискални рачун или вам га не издају, користи од тога имају само ти који вам нису издали", рекао је министар.

У бази преко 75 милиона кодова

Нагласио је да са фискалним рачуном и наплаћеним порезом део новца иде у буџет и одатле се финансирају плате, пензије, болнице, школе, путеви, брзе пруге.

Мали је додао да је наградна игра "Узми рачун и победи", наишла на велики одјек грађана и да се тренутно у бази налази 75 милиона јединствених кодова, да је већ пристигло око 62 милиона рачуна, односно да дневно стиже милион и по рачуна.

"Остају нам још три извлачења. Последње ће бити 8. јуна. Позивам све грађане Србије да се придруженаградној игри, да заједно градимо свест о томе да треба да се боримо против сиве економије", рекао је Мали.

Колико су рачуна послали добитници

Добитник једноипособног стана у Земунским капијама Драган Раденовић рекао је да је имао велику срећу да је извучен као добитник стана, којег ће дати деци.

Раденовић је навео да је послао 412 рачуна, али и да је и у претходним циклусима учествовао и слао и кодове и коверте, додавши да ће наставити и даље да учествује.

Мирјана Миловановић из Ћићевца, добитница двособног стана у Земунским капијама, рекла је да је веома срећна и да ће стан који је добила користити њена ћерка која студира у Београду.

Истакла је послала 38 рачуна за ову наградну игру и позвала грађане да шаљу рачуне.

Нови циклусу наградне игре "Узми рачун и победи 2024" траје од 25. априла до 8. јуна 2024. године.

Укупан наградни фонд обухвата 10 станова у Београду, а у сваком од пет кругова извлаче се по два стана.

Апликација је доступна у продавницама Google Play, Apple и Huawei, а у игри учествују рачуни са QR кодом који су издати на територији Србије у складу са Законом о фискализацији, не старији од 1. јануара 2024. године.

Право учешћа у наградној игри имају фискални рачуни унети до 12 часова на дан извлачења, а могу учествовати сви пунолетни грађани са пребивалиштем или боравиштем у Србији.

уторак, 18. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије