Неми телефони на Косову

Специјална полиција уништила базне станице "Телекома Србије" у Поцвилу код Призрена, линкове у Гораждевцу и предајник у Осојану. Доступан само север Косова. "Телеком Србије" поручује да ће обезбедити нормалне телекомуникационе везе.

Радници Регулаторне агенције за телекомуникације и специјална полиција "Роса" наставили су акцију уништавања базних станица мобилог оператора "Телеком Србија". У повартничком селу Осојане у Метохији демонтирани су предајници, сазнаје КиМ радио.

Заједно са припадницима Косовске полицијске службе налазили су се и припадници Еулекс полиције, као и једно возило Еулекса, наводи КиМ радио и додаје да Еулекс није коментарисао присуство тог возила на месту демонтирања предајника.

Претходно је уништена базна станица у месту Поцвиле код Призрена и линкови у Гораждевцу.

Око 80.000 Срба на централном Косову нема мобилну телефонију, а у Косовском Поморављу ни фиксну телефонију, док сигнала има само на северу Косова.

У Кабинету председника Србије Бориса Тадића агенцији Бета је речено да је председник у сталној комуникацији с надлежним државним институцијама које "чине велики напор да се сигнал фиксне и мобилне телефоније врати српским домаћинствима на Косову".

Компанија "Телеком Србија", у координацији са државом Србијом, решиће проблем и помоћи Србима да имају телекомуникационе везе, рекао координатор технике "Телекома Србије" за Косово и Метохију Илија Ивановић.

Ивановић је рекао да се нада да акција неће смети да се спроведе на северу Косова, нагласивши да су јучерашњу акцију на уклањању репетитора у том делу покрајине спречили мештани Зубиног потока.

Поводом навода косовских власти, које овакву акцију правдају тврдњом да "Телеком Србија" нема лиценцу за рад на овом подручју, Ивановић је рекао да та компанија има лиценцу за рад од 1997. године и да је по резолуцији Косово саставни део Србије.

"Насилни прекид, у недељу ујутро, телекомуникационих веза у централном Косову, Косовском Поморављу, Штрпцу и Гораждевцу и уништавање имовине "Телекома Србије" само је још један вид застрашивања и демонстрације силе над Србима на Космету, од стране Шиптара", рекао је Ивановић.

Сигнал "Телекома Србије", како је речено, доступан је још само на северу покрајине, а најтежа ситуација је у Косовском Поморављу, где је око 30.000 Срба без сигнала мобилне и фиксне телефоније, пошто су "Телеком Косова" и припадници албанске специјалне полиције уништили део опреме мобилне и фиксне телефоније "Телекома Србије" на Косову и Метохији.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије