Читај ми!

Суниог позвао Приштину да што пре укине забрану продаје српских производа

Шеф мисије Европске уније у Приштини Томаш Суниог позвао је централне власти да што пре укину забрану продаје робе из централне Србије, истакавши да европски развојни план подразумева напредак и слободно кретање људи и робе.

Томаш Суниог је на форуму Европског савета инвеститора (ЕИЦ) у Приштини рекао да партнери у региону могу имати велике користи од развојног плана, али да ће за Приштину и Београд постојати неки додатни услови, како би се конструктивно ангажовали уз мерљив напредак и опипљиве резултате у нормализацији односа.

"С тим у вези, слободно кретање робе, услуга и радника је у великој мери заступљено у развојном плану. Зато охрабрујемо Косово да што пре укине забрану на српске производе", рекао је Томаш Суниог, преносе медији у Приштини.

Суниог је рекао да је скоро 80 одсто страних директних инвестиција на Косову усмерено на некретнине, да је неопходно спровођење развоја и одрживих инвестиција, посебно због одлива мозгова.

"Веће плате нису довољне, док људи са вештинама желе да раде у земљама које су развијеније. Требало би да се фокусирате на своје вештине. Развој приватног сектора и одржив економски раст је предуслов за напредак у другим деловима друштва. ЕУ је највећи донатор Косова и ставила је на располагање финансијску помоћ Косову да постане конкурентније, да буде привлачно за инвестиције и да понуди више радних места. Као реакција, Косово мора да води рачуна о својим инвеститорима", истакао је шеф мисије ЕУ у Приштини.

понедељак, 17. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије