Читај ми!

Вучевић са амбасадором Кипра: Постоји интерес за јачање економских веза, захвалност за став о резолуцији о Сребреници

Премијер Милош Вучевић, који се састао са амбасадором Кипра Андреасом Фотиуом, нагласио је да постоји интерес за унапређење и јачање економских веза и захвалио што Кипар није гласао за резолуцију о Сребреници, упркос бројним притисцима.

Председник Владе Милош Вучевић састао се са амбасадором Кипра у Србији Андреасом Фотиуом и поручио да ће билатерални односи, који су засновани на традиционалном пријатељству и блискости два народа, бити додатно унапређени уз обострано залагање, саопштила је Влада

Вучевић је нагласио да постоји интерес за унапређење и јачање економских веза, имајући у виду привредне потенцијале обе земље.

Премијер се посебно захвалио амбасадору на доследном поштовању интегритета и суверенитета Србије, као и на принципијелном ставу Кипра приликом разматрања захтева за покретање процедуре за чланство Приштине у Савету Европе.

Вучевић је захвалио амбасадору што Кипар није гласао за резолуцију о Сребреници, упркос бројним притисцима.

Амбасадор Фотиу је изнео уверење да ће односи двеју земаља, које повезује чврсто пријатељство и историјски потврђена блискост, бити додатно унапређени, те посебно истакао значај економске сарадње, инвестиција и туризма.

Фотиу је честитао Вучевићу на преузимању нове функције, истакавши да верује да ће током његовог мандата одлична сарадња две пријатељске земље бити додатно унапређена.

понедељак, 17. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије