ДС: СНС странка без идеја

Напредњаци све више доказују да су странка без идеја и програма, чије су активности засноване на празним оптужбама, лажима и тражењу криваца за сопствену неспособност, саоппштила Демократска странка.

Демократска странка саопштила је да Српска напредна странка сваким даном доказује да је странка без идеја и програма, чије се деловање заснива на празним оптужбама, лажима и тражењу криваца за сопствену неспособност.

"Крајње је време да СНС објасни грађанима зашто јој смета правна држава у којој функционише правосуђе и зашто је била за одржање старог и корумпираног судства. Зашто овој странци одговара оно што нико у Србији не жели - да правда не буде достижна, да спорови трају бесконачно, а да криминалци имају спрегу са судијама", истиче се у саопштењу ДС-а.

Та странка сматра да напади СНС-а на правосуђе, у којима судије оптужује за партијско припадништво, имају за циљ да релативизују одлуке тих судова управо када они доносе највеће одлуке за организовани криминал, привредни криминал, навијачке групе, и то није случајно.

СНС би морала да зна, истиче ДС, да је чланство судија у политичким странкама противуставно и да су једине судије које су у страначким клупама оне које су данас у СНС-у и које нису изабране за судијске функције.

"Ова квазиевропејска странка још не разуме шта су европске и људске вредности, па оне који су несавесно обављали свој посао назива борцима за правду, а оне који су вршили кривична дела, клевете, прислушкивања, крађе службених докумената борцима за истину", подвлачи ДС у саопштењу.

ДС наводи и да то колико су оптужбе заменика председника СНС-а Александра Вучића о слободи медија истините, о каквом медијском мраку и режимским медијима је реч довољно говори и чињеница да је по истраживањима, које су објавили медији, најзаступљенија политичка партија у медијима била СНС.

"Захваљујући чињеници да живимо у демократској земљи јавност има прилике да редовно буде информисана о свим Вучићевим и Цвијановим лажима и да сама просуди којим су мотивима вођени за оно што раде", наглашава ДС.

Према саопштењу ДС-а, оно што Вучић не може да разуме је да су резултати рада ове власти видљиви и да за њих није потребан маркетинг него велики рад, и да ни медији, ни друге политичке странке нису криви "због тога што се служи неистинама које стално испливају на видело".

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара