СНС тражи да се Тадић извини "Гаспрому"

Напредњаци затражили од председника Србије Бориса Тадића да се извини "Гаспрому", "због тога што се кришом, без знања те компаније, договарао са Бугарима о могућој промени руте гасовода Јужни ток". Позив СНС сраман и противан интересима земље, каже Јелена Триван.

Српска напредна странка позвала је председника Србије Бориса Тадића да се извини руском "Гаспрому", јер се, иза леђа те компаније и без њеног знања, договарао са Бугарима о могућој промени руте гасовода "Јужни ток".

"Тадић је нарушио углед Србије, јер је са бугарским председником покушао да мења руту гасовода. Од 'Гаспрома', јединог добављача гаса Србији, зависе стотине хиљада домаћинстава, привреда и топлане", рекла је фукнционерка Српске напредне странке Зорана Михајловић-Милановић на конференцији за новинаре.

Тадић је, недавно, рекао да је са премијером Бугарске Бојком Борисовом разговарао о гасоводу и истакао да је за њега Димитровград боље место за улазак гасовода у Србију и да је "у игри и Зајечар".

"Тадић је потписао енергетски споразум Србије и Русије и тада је могао да преговара, а ако је требало нешто да се мења, онда је то требало урадити на пристојан начин, а не медијски", рекла је Зорана Михајловић-Милановић, нагласивши да "квазиправила која постоје у Србији не постоје ван граница Србије".

"Ако желимо у ЕУ, а желимо, онда морамо да се понашамо по правилима. Да ли Тадић мисли да су се премијери Немачке и Русије Ангела Меркел и Владимир Путин договарали о премеру цеви за гасовод Северни ток? Наравно да нису, него су то радили инжењери", рекла је Зорана Михајловић-Милановић.

Функционерка Српске напредне странке навела је и да СНС захтева да Тадић покрене питање губитка 25 одсто власништва Србије у предузећу "Југоросгас" и упитала да ли ће Србија, због тога, поново бити уцењивана ценом транзита гаса, као што је случај са пролазом гаса кроз Мађарску.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара